Tgrt Haber

Evlat nöbetinde bir anne daha evladına kavuştu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Haziran 2023 14:32 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 14:43
Evlat nöbetinde bir anne daha evladına kavuştu

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde, dağa kaçırılan evlatları için nöbet tutan bir aile daha, ikna çalışmaları sonucu terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan oğullarına kavuştu.

Türkiye  terörle mücadele kapsamında mücadelesini kararlılıkla sürdürürken, terör örgütü PKK​ tarafından dağa kaçırılan çocukların, Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) kapsamında aileleriyle görüşülerek ikna faaliyetleri sürdürülüyor.

3 Eylül 2019 tarihinde başlayan Diyarbakır HDP binası önündeki evlat nöbeti, diğer kentlerden gelen ailelerin katılımıyla devam ederken, bugün bir aile​ daha evladına kavuştu.

Evlat nöbetinde bir anne daha evladına kavuştu

8 YILLIK HASRET BİTTİ

Ekipler, 8 yıl önce kandırılarak dağa götürülenMehmet Akdaş'ın ailesine kavuşması için çalışma yürüttü.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ikna çalışması sonucu terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 28 yaşındaki Akdaş, merkez Sur ilçesindeki tarihi İçkale'de düzenlenen buluşmada, ailesine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Diyarbakır annelerinin başlattığı evlat nöbetine 292. aile olarak katılan anne Gülperi ve baba Esat Akdaş, yıllar sonra kavuştukları çocuklarına sarılıp gözyaşı döktü.

42 AİLE OLDU

8 yıl sonra oğullarıyla yeniden buluşan Akdaş çifti, çok mutlu olduklarını belirterek güvenlik güçlerine teşekkür etti. Akdaş ailesinin evlatlarına kavuşmasıyla, uğruna oturma eylemi yaptıkları çocuklarını terörün pençesinden kurtaran aile sayısı 42'ye yükseldi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...