Tgrt Haber

Evlat nöbetindeki aileler toplandı, HDP binasında "Ölürüm Türkiye'm" şarkısı çaldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Aralık 2022 16:30 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 17:27

Hakkari'de çocukları eli kanlı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlat nöbetindeki aileler eylemlerinin 39'uncu haftasında da HDP binasının önüne giderek slogan atıp basın açıklaması yapmak istediler. O sırada ailelerin sesini bastırmak isteyen HDP'li yöneticiler "Ölürüm Türkiye'm" şarkısı çaldı.

Hakkari​'de çocukları eli kanlı terör örgütü PKKtarafından kaçırılan aileler, evlat nöbetinin 39'uncu haftasından Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelip, ellerinde Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafları ile HDP​ İl Başkanlığı binasına kadar slogan atarak yürümeye başladı. Bir süre sonra binanın olduğu noktaya gelen aileler, slogan atmaya başladı. Tam bu sırada parti binasında bulunan HDP'li yöneticiler ailelerin sesini bastırmak için "Ölürüm Türkiye'm" şarkısı çalmaya başladı. Slogan atmaya devam eden aileler, "Anneler kazanacak, hepimiz anneyiz, PKK'ya yeteriz, HDP kaybedecek" dedi.

Annelerin eylemine destek veren Naime Kutlar, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca bir üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Hüseyin Korkmaz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Kutlar, "Dökülen bu kanda elbette bölücü terör örgütü kadar bu teröristlere silah ve destekte bulunanların payı da vardır" dedi.

"HEP BERABER EVLATLARIMIZI DAĞDAN İNDİRELİM"

"Gelin, korkmayın, birleşelim. Hep beraber evlatlarımızı dağdan indirelim" diye devam eden Naime Kutlar, "İnanıyoruz ki, azimle seslerini yükselten biz annelerin sayesinde terör örgütlerinin elinde bulunan yavrularımızı kurtaracağız. Evlat nöbetindeki bütün annelerle birlikte teröre son diyoruz. Teröre lanet ediyoruz. Bütün terör örgütlerine sesleniyoruz, elinizden geleni ardınıza koymayın. Buradan bir kez daha terör örgütlerine doğrudan veya dolaylı kucak açan, destek veren ülkelere sesleniyoruz, koynunuzda yılan besliyorsunuz, beslediğiniz yılan sizi de sokmaya başladı. Ailelerinizin kararlılıkla yürüttüğü bu mücadele, terör örgütünün karanlık ve kandan beslenen gerçek yüzünün görülmesi bakımından çok hayırlı oluyor. Hakkari anneleri olarak buradan çağrımızdır, çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. PKK kaybedecek, anneler kazanacak. PKK kaybettiği zaman hiçbir annenin yüreği yanmayacak, kan ve ölümler son bulacaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...