Evren'in cenazesinde dikkat çeken çelenk
Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) 98 yaşında hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze namazı, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılındı. Törende Prof. Dr. Celal Şengör'ün çelengi dikkat çekti.
GATA'dan alınan ve Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen törenin ardından, askeri cenaze aracıyla Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne getirilen 7. Cumhurbaşkanı Evren'in Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzundan alınarak katafalka konuldu. Evren'in fotoğraf ve madalyaları da katafalkın yanına bırakıldı. Evren'in ailesi ve yakınları, protokol çadırının önünde taziyeleri kabul etti.
Törende, Prof. Dr. Celal Şengör'ün "Sana müteşekkiriz. Nur içinde yat komutanım" yazılı çelengi ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı, Evren ailesi ve Ergenekon Partisi'nin gönderdiği çelenkler dikkat çekti. Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden ise törene katılım gerçekleşmedi.
Törene katılan Mehmet Ağar, gazetecilerin "Siyasi partilerden ve devlet erkanından katılımın olmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine, "siyaseti bıraktım" yanıtını verdi. Ali Şen de spor camiasını temsil ettiğini belirterek, "Spor camiasından ben varım, yetmiyor mu" dedi. Kenan Evren gibi herkesin ölümü bir gün tadacağını anımsatan Şen, "En son geçen hafta konuşmuştum, gayet iyiydi. 'Bodrum'a geleceğim, böreği hazırla' diyordu. Rumeli böreğini pek severdi. Hakk'ın rahmetine kavuştu, takdiriilahi. Hayat böyle. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
Siyasi parti temsilcilerinden törene katılımın olmamasına ilişkin Şen, şunları kaydetti: "Herkes kendinden sorumlu. Hiç kimse mükemmel değil. Herkesin görevini yaptığı gibi Kenan Evren Paşa da yaptı. 17. Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı, 1980 yılında halkın istediği tüm insanlar, 11 Eylül'de 'Paşa neredesin' diyordu. 13 Eylül'de insanlar, çok alkışladı, sonra Türk halkı yüzde 92'lerde oy verdi. Hem cumhurbaşkanlığını hem yeni Anayasayı onayladılar. bugün, ülkemiz o anayasa ile yönetiliyor. Böyle bir çoğunluk, demokratik ülkelerde çok az görülür."