Tgrt Haber

Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıktı, ilk karar verildi! Turuncu mahkum kıyafeti giydi

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
18 Haziran 2024 18:41 - Güncelleme : 19 Haziran 2024 00:24

Son dakika haberi... Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de yargılanmaya başlandı. Hakim iki isim için de devamına karar vererek duruşmayı bir sonraki tarihe erteledi.

Kemerburgaz'da ehliyetsiz araç kullanırken Oğuz Murat Aci'ye çarparak ölümüne sebep olan oğlu Timur Cihantimur ile birlikte kaçtığı ABD'de yakalanan Eylem Tok hakim karşısına çıktı. Oğlu Timur Cihantimur'un dosyasının ayrılması sebebiyle annesinin davasından ayrı görülen davası da ertelendi.

TURUNCU MAHKUM KIYAFETİYLE GELDİ

Boston'daki davada anne Eylem Tok'un turuncu mahkum kıyafetiyle getirildiği bildirildi. Tok'un saçlarını kestirdiği ve boyattığı belirtildi.

Mahkemede Türkiye tarafından iki şahıs için yönelttiği suçlamalar okundu. Tutuksuz yargılanma talebi reddedilerek davanın 27 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 16.00'da yapılmasına karar verildi. Hakim belirtilen tarihe kadar iki taraftan da davaya daha iyi hazırlanılmasını istedi.

Timur Cihantimur’un ilk duruşması 27 Haziran Türkiye saatiyle 22:30’a ertelendi. Çünkü, Timur Cihantimur uzaktan telekonferans yöntemiyle bağlanmaya çalıştı ancak seste yaşanan aksaklık dolayısıyla kendisi net duyulmadı.

Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıktı! Turuncu mahkum kıyafeti giydi - 1. Resim

"KATİL ANNESİ OLMAK NASIL BİR DUYGU?" SORUSU SORULDU

Davayı takip eden gazeteci Mehmet Sümer'in TGRT Haber yayınında aktardığına göre, Eylem Tok'a duruşma sonunda izleyiciler arasından bir Türk vatandaşı “Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?” diye sordu. Tok bu soruya “Allahüekber” diyerek yanıt verdi. 

"CEZA DAVASI DEĞİL"

Sümer davanın bir ceza davası olmadığına dikkat çekerek ABD mahkemelerinin sadece iadeyi görüşeceğini şu sözlerle belirtti: "Türkiye'de işlediği bir suçtan dolayı Eylem Tok'a ya da oğluna bir ceza verilmeyecek sadece mahkeme iade edilip edilmeyeceğine karar verecek. Türkiye ile ABD arasında iade anlaşması var. Bu anlaşmada uygun görülmemesi halinde kendi vatandaşlarını iade etmeme hakkını veriyor. Timur Cihantimur'u bu durumda ABD iade etmeyebilir. Eylem Tok ile ilgili de avukat "Anne içgüdüleriyle hareket ettiği için Türkiye'de bir yılın altında ceza alır. Dolayısıyla Eylem Tok'un da tutuklu olmasına gerek yok" dedi ama hakim bu talebi kabul etmedi."

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA: "GEREKLİ GİRİŞİMLERİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç davaların görülmesi sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları söyledi:

"Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur’un duruşması 20 Haziran’a ertelenmiştir.  Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

"AKILLARINDA KÜBA VARDI"

ABD’de yakalanan Eylem Tok ve oğlunun, yakalanmasalardı Küba’ya gidecekleri ortaya çıktı. Türk yetkililer ABD mahkemesine verdiği belgelerde, Tok’un ve oğlunun sahte pasaport almaya çalıştığını ve bu şekilde Küba’ya gideceklerini ifade etti. ABD yetkilileri de bu uyarıyı dikkate alarak bugün yapılacak duruşmaya kadar tutukluluklarının devamına karar vermişti.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...