Tgrt Haber

Eylem Tok iade talebiyle yeniden hakim karşısına çıktı! Mahkemenin kararı açıklandı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
01 Temmuz 2024 21:08 - Güncelleme : 02 Temmuz 2024 00:22

ABD'de trafik kazasında bir kişinin ölümüne sebep olan oğlu Timur Cihantimur'u kaçıran Eylem Tok'un Türkiye'ye iade edilmesi için açılan davada tutuklu yargılanma kararı çıktı.

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta aşırı hızla giderek Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'u kaçıran annenin iadesi için mahkeme ikinci kez toplandı.

Boston'da görülen ikinci duruşmada Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Eylem Tok'un avukatları, Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un yakalanma görüntülerinin medya ile paylaşılmasına ilişkin dosyaya itiraz dilekçesi koyduklarını belirtti. Tok'un avukatları, müvekkillerinin Türkiye'de yargılanırsa 1 yıldan az ceza alacağını belirterek, Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmaya göre iadesi istenilen kişinin alacağı cezanın 1 yılın altında olması öngörülüyorsa iade gerekmediği maddesini hatırlattılar.

Eylem Tok iade talebiyle yeniden hakim karşısına çıktı! Mahkemenin kararı açıklandı - 1. Resim

AĞUSTOS AYINDA GÖRÜLECEK

Savcı Kristin Kearney, tutuklanma görüntülerinin yayınlanmasının hukuki olduğunu belirterek, Tok'un avukatlarının söz konusu bu itirazlarının gereksiz olduğunu belirtti. Savcı Kearney, duruşmada özellikle suçun kapsamına yönelik Türkiye'nin ABD Dışişleri Bakanlığı'na sunduğu belgelerde yer alan ikinci bir suçlamanın da eklendiğini aktararak, suçlamalar içerisinde delilleri yok etmek ve değiştirmek, suçluyu korumak, kurbanın cep telefonunu olay yerinden alıp güvenlik görevlilerine verilmemesi, kazayı gerçekleştiren Timur Cihantimur'un kaza sonrası alkol testinin yapılmasının engellenmesi, suçluyu kaçırma gibi dosyaya eklenen birçok teknik konunun da incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Yargıç Donald L. Cabell, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Üçüncü duruşmanın en geç ağustos ayının sonunda görülmesi bekleniyor.

EYLEM TOK KEFALETLE SERBEST BIRAKILMAK İSTİYOR

Eylem Tok'un avukatları, duruşma sırasında haftaya Eylem Tok'un kefaletle serbest bırakılmasına yönelik başvuruda bulunacaklarını belirttiler.

GÖRÜŞ ALINMASI KARARI VERİLMİŞTİ

Eylem Tok’un yargılandığı davanın ilk duruşmasında hakim, “Bu duruşma oldukça karmaşık. Siyasilerin görüş bildirmesi gerek.” demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesinin uygun olduğu konusunda görüş bildirmişti.

Eylem Tok yeniden hakim karşısına çıktı! Tahliye talebi görüşülüyor - 1. Resim

DIŞİŞLERİ MEKTUP YAZARAK İADE GÖRÜŞÜ BİLDİRMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Massachussetts Bölge Başsavcılığına gönderdiği mektupta, İstanbul'daki ölümlü trafik kazasının şüphelisi Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine yönelik görüşlerini ortaya koydu.

Başsavcılığa gönderilen Tam Henen imzalı mektupta, "Türkiye hükümetinden gayriresmi alınan yeni bilgilere dayanarak" Eylem Tok'un iadesinin uygun olduğu belirtildi.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...