Tgrt Haber

Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un tutukluluğunun devam kararı verildi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2024 23:39 - Güncelleme : 21 Haziran 2024 00:08

Son dakika haberi... İstanbul'da aracıyla kaza yaparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur, ABD'de hakim karşısına çıktı. Cihantimur'un duruşması ertelenirken tutukluluğunun devamına karar verildi.

İstanbul​'da 1 Mart'ta gerçekleşen kazada Oğuz Murat Aci​'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur​ ve yurt dışına kaçmasına yardımcı olan annesi Eylem Tok​, kazadan 106 gün sonra ABD​'de yalanmıştı.

Timur Cihantimur, Boston'da bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Türkiye'ye iadesi istenilen Cihantimur hakkında mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Cihantimur'un avukatları ilk duruşmada müvekillerinin kaldığı çocuk hapishanesinden şikayet ederek, serbest bırakılmasını talep etmişti.

Cihantimur'un annesi Eylem Tok ise 27 Haziran'da yeniden hakim karşısına çıkacak.

Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un tutukluluğunun devam kararı verildi  - 1. Resim

NE OLMUŞTU? 

Eyüpsultan’da 1 Mart’ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV’ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini bildirilmişti.

Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un tutukluluğunun devam kararı verildi  - 2. Resim

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S. "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Baba Bülent Cihantimur da suçluyu kayırma suçundan şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Hakimlik, Bülent Cihantimur hakkında ayrıca, imza atma şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasını da kararlaştırmıştı.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...