Tgrt Haber

Eyyam-ı Bahur neme boğacak! Benzeri görülmemiş sıcak hava dalgası resmen kavuracak

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
03 Ağustos 2023 23:28 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 08:14
Eyyam-ı Bahur neme boğacak! Benzeri görülmemiş sıcak hava dalgası resmen kavuracak

Yağmura ve bulutlu günlere hasret kalan Türkiye'de Eyyam-ı Bahur sıcakları ülkenin dört bir yanında etkili oluyor. Birçok ilde termometreler 40 dereceye dayanırken uzmanlar dışarıya çıkılmaması gerektiği uyarısında bulunuyor. Basra üzerinden Anadolu'ya sokulacak sıcak havalar Anadolu'da rekorları kıracak. İşte il il hava durumu...

Yazın en sıcak ve bunaltıcı günlerini geçiren Türkiye​'de "Eyyam-ı Bahur" olarak adlandırılan sıcak hava dalgası​, etkisini iyice göstermeye başladı.

Her yıl temmuz sonu ile ağustos başı arasındaki zaman diliminde etkili olan eyyam-ı bahur​'dan dolayı birçok ilde termometreler 40 dereceye dayandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Marmara Bölgesi için yüksek sıcaklık uyarısı yaparken tedbirli olunması yönünde de çağrıda bulundu.

Özellikle öğle vaktinde direkt güneş altında bulunmaktan kaçınılması gerekiyor. Türkiye genelinde etkisini gösteren yüksek nem ile birlikte sıcak hava dalgası hayvanların bile sıcaktan bunalmasına neden oluyor.

YENİ SICAKLAR BASRA'DAN GELİYOR

Türkiye yağmura hasret günlerden geçerken cuma gününden itibaren (yarın) yeni bir sıcak hava dalgası daha bu kez Basra üzerinden Anadolu'ya sokulacak. İç Anadolu ve Güneydoğu hafta sonu yazın bugüne kadarki en yüksek sıcaklık seviyelerine ulaşacak.

ANADOLU'DA SICAKLIK REKOR KIRACAK

Başkent Ankara’nın  40 dereceye ulaşması beklenirken İç Anadolu genelinde ise cumartesi ve pazar hava sıcaklıkları genel olarak 38 ila 40 derece arasında seyredecek.

Yarın İç Anadolu'da Pazar günü Ankara​'da 39 dereceye çıkacak bir sıcaklık görünüyor. Kıyı şeritleri o kadar sıcak değil. Antalya'da 32 derece sıcaklık. Önümüzdeki 5 günde 32 derece olarak devam ediyor. 

DIŞARI ÇIKMAYIN!

İstanbul'da ise 5 gün sıcak hava dalgası etkili olmaya devam devam edecek. Bu durum sağlık açısından riskler teşkil ederken uzmanlar dışarı çıkılmaması yönünde ciddi uyarılarda bulundu.

4 AĞUSTOS HAVA DURUMU 

  • Ankara 35°: Güneşli
  • İzmir 38°: Güneşli
  • Bursa 38°: Güneşli
  • Adana 36°: Güneşli
  • Antalya 34°: Güneşli
  • Muğla 37°: Güneşli
  • Manisa 42°:  Güneşli
  • Karabük 34°: Güneşli
  • Bitlis 32°: Güneşli
  • Bolu 33°: Güneşli
  • Nevşehir 32°:Güneşli
  • Aksaray 35°: Güneşli
  • Ağrı 28°: Parçalı bulutlu

10 AĞUSTOS'A KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji yetkilileri tarafından, 4-10 Ağustos arasında seyredecek olan havanın durumuna ilişkin yapılan açıklamada "Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği, hafta başından sonra kuzeybatı kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor" denildi.

Eyyam-ı Bahur neme boğacak! Benzeri görülmemiş sıcak hava dalgası resmen kavuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yarın hava sıcaklığının Aydın'da 42, Manisa'da 43, Denizli'de 42, İzmir'de 36 derece olması, nem oranının ise İzmir'de yüzde 63, Aydın'da yüzde 54, Manisa'da yüzde 52, Denizli'de ise yüzde 40'a ulaşması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...