Tgrt Haber

Eyyam-ı Bahur Van'ı teğet geçti: Kenti sel vurdu! Birçok evi su bastı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Ağustos 2023 23:28 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 23:44

Türkiye kavurucu sıcakların etkisindeyken Van’da dolu ve sağanak yağış etkili oldu. Aşırı yağış nedeniyle ilçede sel meydana geldi. Bazı evleri su basarken, ekili buğday tarlaları büyük zarar gördü. Sel sonucunda 150 hayvan can verdi.

Eyyam-ı Bahur sıcakları Türkiye'yi etkisi altına almışken Van’da dolu​ ve sağanak yağış​ sele neden oldu. Özalp ilçesinde 10 dakika etkisini sürdüren sağanak, Şemsettin Mahallesi’nde bazı evleri su basmasına neden oldu.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre sağanak ve dolu, bazı kanalların taşmasına neden oldu. Beyaza bürünen bahçe ve buğday tarlaları zarar gördü, meralarda hayvan otlatanlar zor anlar yaşadı.

Mahalle Muhtarı Ramazan Yıldırımçakar, yağışa hazırlıksız yakalandıklarını söyledi.

Yıldırımçakar, "Önce şiddetli bir sağanak, ardından dolu yağdı. Her taraf beyaza büründü. Dolunun ardından meydana gelen su baskınları buğday tarlalarına ve kış için biçilen otlara zarar verdi.

150 HAYVAN ÖLDÜ

Meydana gelen sel​ sonrasında 150 küçükbaş hayvan öldü. Van​ Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, selden etkilenen Aşağı Tulgalı Mahallesi'nde vatandaşlarla görüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...