Tgrt Haber

Gaziantep'teki kazada son dakika gelişmesi: Şoför, fren izi çıkınca ifadesini değiştirdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Sabah Gazetesi
23 Ağustos 2022 09:39 - Güncelleme : 23 Ağustos 2022 12:11
Gaziantep'teki kazada son dakika gelişmesi: Şoför, fren izi çıkınca ifadesini değiştirdi

Gaziantep'te İhlas Haber Ajansı'nın muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver'in de aralarında bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Otobüs şoförünün jandarma ve emniyette verdiği ifadedeki değişiklik dikkatlerden kaçmadı. Şoförün ifadeleri arasındaki fark ise olayın başka bir boyutunu ortaya çıkardı

Türkiye iki gün önce Gaziantep​'te, ardından Mardin​'de meydana gelen facia gibi kazalarla birlikte gözyaşlarına boğuldu. İki şehirde de kaza​ yapan araçlara yardıma gidenler başka araçların çarpması sonucu faciayı yaşadılar.

Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada ise İhlas Haber Ajansı'nın muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver'in de aralarında bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybetti. Facia gibi kazada onlarca kişi de yaralandı. İki ilde yaşanan felaketler sonrası başlatılan soruşturma kapsamında kazalara neden olan 3 şoförde tutuklandı.

Sabah gazetesinin haberi göre, Gaziantep'te 15 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili tutuklanan otobüs​ şoförü Abdulkadir Memiş, "Yol kenarındaki ekipleri kaza bölgesine 20-30 metre kala gördüm" diyerek kendisini savundu. Ancak yapılan incelemede otobüsün hızının saatte 130 kilometre olduğu ve yolda 307 metre fren izi tespit edildi. Memiş'in ifadesinin Jandarma'da verdiği ifade ile çeliştiği tespit edildi.

"NEDENİNİ ŞU AN AÇIKLAYAMIYORUM"

Kazadan kısa süre önce mola verdiklerini, otobüsün direksiyonuna kendisinin geçtiğini belirten Memiş, "Tesisten çıktıktan sonra yaklaşık 15 kilometre gittim, hızım da 100 - 110 kilometreydi. Bu sırada 20-30 metre kala yol kenarında ambulans, itfaiye aracı ve bazı otomobilleri gördüm. Kaza olduğunu anladım. 

Bu kazayı ve araçları 20-30 metre kala görmemin sebebini şu an açıklayamıyorum. Yol biraz virajlıydı ve gittiğim şeritte hafif tepelik vardı. Belki de bu nedenle araçları ve kazayı görmemiş olabilirim. Araçları gördükten sonra frene basıp basmadığımı hatırlamıyorum ama fren mesafesinde değildim. Frene bassam da otobüs durmayacaktı. Bu nedenle kazadan kaçmak için direksiyon kırmayı tercih ettim. Sonra otobüs yan yattı ve gerisini hatırlayamıyorum" dedi.

307 METRE FREN İZİ ÇIKINCA İFADE DEĞİŞTİ

Kaza sonrası başlatılan ve halen devam eden soruşturma kapsamında, otobüsün hızının kayıt edildiği takograf da incelendi. Yapılan incelemede otobüsün kaza anındaki hızının saatte 130 kilometre olduğu ortaya çıktı. Şoförün 20-30 metre kala kazayı fark ettiğini açıkladı, ancak olay yerinde yapılan incelemede otobüse ait 307 metre fren izi tespit edildi.

İŞTE GAZİANTEP'TEKİ KAZADA VEFAT EDEN İSİMLER

Türkiye'yi gözyaşına boğan kazada hayatını kaybedelerin isimleri şu şekilde:

Kazada, sağlık personeli Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük ve Halil Özden ile itfaiye erleri Ahmet Polat, Mehmet Polat ve Mehmet Bozkurt, İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen, Umut Yakup Tanrıöver ve Aziz Birdal, Yusuf Birdal, Muhammet Ertek, Nuran Tanrıkulu, Melih Kaya, Ali İhsan Tınar ile Hacı Mehmet Özsoy hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı.

Kaynak: Sabah Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...