Tgrt Haber

İletişim Başkanı Altun, Ankara'daki CIA-SVR görüşmesini değerlendirdi

14 Kasım 2022 21:07 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 21:10
İletişim Başkanı Altun, Ankara'daki CIA-SVR görüşmesini değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da MİT'in ev sahipliğinde gerçekleşen CIA-SVR görüşmesini değerlendirdi. Kritik toplantıyı teyit eden Altun, "Bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir" dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ev sahipliğinde ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) arasında Ankara​'da kritik görüşme gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, görüşmeyi teyit ederek Türkiye​'nin küresel barışa sunduğu katkıya vurgu yaptı.

Altun, Associated Press’e yaptığı açıklamada,CIA​ Direktörü Bill Burns ile SVR Başkanı Sergey Narışkin’in MİT​'in ev sahipliğinde Ankara'da buluştuğunu teyit ederek, "Bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir" değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKİYE, TÜM TARAFLARLA MÜZAKERE ETMEYE DEVAM EDECEK'

Toplantıda nükleer silahların kullanımı başta olmak üzere uluslararası güvenliğe yönelik tehditlerin ele alındığını kaydeden Altun, "Daha önce Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarını buluşturan ve tahıl anlaşmasında arabuluculuk yapan Türkiye, tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, bu süreçte inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Türk istihbarat kaynakları, bugün MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da CIA ve SVR arasında bir görüşme gerçekleştiğini bildirmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...