Tgrt Haber

Fahrettin Altun, İsrail'in TRT ekibine saldırısını lanetledi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
19 Ağustos 2024 05:17 - Güncelleme : 19 Ağustos 2024 06:09
Fahrettin Altun, İsrail'in TRT ekibine saldırısını lanetledi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, “Gazze’de İsrail keskin nişancılarının doğrudan hedef aldığı TRT ekibine yönelik saldırıyı lanetliyorum” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze​'de İsrail keskin nişancılarının doğrudan hedef aldığı TRT​ ekibine yönelik saldırıyı lanetledi. 

İletişim Başkanı Altun, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazze’de mezarlıklarda bile yer kalmadığını haberleştirmeye çalışırken görevi başında İsrail keskin nişancılarının doğrudan hedef aldığı TRT ekibine yönelik saldırıyı lanetliyorum. İsrail, soykırım suçlarının yanı sıra Gazze’den dünyaya ‘iletişim koridoru’ açan TRT’ye ve diğer gazetecilere yönelik saldırı ve katliamlarının da hesabını elbet verecek. TRT muhabiri Sami Berhum’a ve bütün TRT ailesine geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum, İsrail askerlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde üzerinde basın yazısının bulunmasına rağmen araçlarını hedef aldığını açıklamıştı.

Saldırıya ilişkin detaylı bilgiler paylaşan Berhum, Gazze'de saldırıların başlamasından bu yana 4. kez basın araçları, kaskları ve yelekleri olmasına rağmen hedef alındıklarını belirterek "Han Yunus'un kuzeyinde, İsrail'in güvenli dediği, yerinden edilen Filistinlilerin yoğun olduğu bir bölgeye haber yapmak için gittik. Tepelerde konuşlu keskin nişancı İsrail askerleri doğrudan bizi hedef aldı. Hem araca hem de aracın etrafına ateş ettiler" dedi. 

UYARMADAN DOĞRUDAN HEDEF ALIYORLAR

Berhum, açılan ilk ateşin ardından araçtan 5 metre kadar uzaklaştıklarını buna rağmen İsrail askerlerinin yaklaşık 15 dakika daha ateş etmeye devam ettiklerini belirtti.

Gazze'de güvenli hiçbir yerin bulunmadığının altını çizen gazeteci Berhum, şu ifadeleri kullandı: "İsrail askerleri herhangi bir uyarı yapmadan, doğrudan hedef alıyor. Aracımızı doğrudan hedef aldılar, aracın ön camı, yanımızdaki kameramanımız hedef alındı." 

TRT Arabi Gazze Muhabiri, İsrail ordusunun 4 ay önce düzenlediği saldırıda ayağını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...