Tgrt Haber

Faizsiz evlilik kredisinde dikkat çeken detaylar, yaş şartı kalktı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 15:27 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 15:58

Yeni evlenecek çiftlere müjde! 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu yürürlüğe girdi. TGRT Haber’de Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, evlilik kredisi için yaş şartının kalktığını söyledi. Ev kadınlarının emekliliğine yönelik kritik bilgileri veren Karakaş, esnafın prim gününün düşürülmesine yönelik çalışmalara da dikkat çekti.

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi​ verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu​ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fona dair detayla yer almadı. Gündeme gelen diğer konulardan biri de ev hanımlarına emeklilik yasası.  TGRT Haber’de Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’ın sorularını cevapladı.  

İKİNCİ KEZ EVLENENLERE DE KREDİ FIRSATI

"İki yıl geri ödemesiz ve faizsiz krediyle ilgili başvurular dijital ortamda olacak” diyen Karakaş, şunları söyledi: “18-27 yaş arası için. Ancak evlilikte yaşa takılanlar gibi bir durum olabilir. Son aldığım bilgilere göre yaşın kaldırılacağı yönünde. Evlenme yaşı ilerledi. Hükümet çeyiz parası hesabı getirmişti, burada da yaşa takılıyor, burada devletin yüzde 25 katkısı vardı, burdaki yaş şartı da kaldırılacak.  En son aldığımız bilgide göre, ilk defa evlenecekler değil ikinci kez evlenecek olanlara da evlilik kredfisi genişletilebilecek.”

Evlilik kredisi yürürlüğe girdi.

EV KADINLARINA YIPRANMA PAYI

Ev hanımlarına da yıpranma payı verileceğinin altını çizen Karakaş, “Primlerin 3’te 1’i devlet tarafından karşılanabilecek” diyerek şunları söyledi: “Çocuk sayısına göre ev kadınlarına yıpranma payı verilecek.  2 çocuğu olan ev hanımına 900 gün prim eklenebilir. 8 eylül 1999 öncesi sigortalıysa, primi doldurduysa bu kişiler hemen emekli olabilir.”

Karakaş, ayrıca küçük esnafa uygulanan 9.000 pirim gününün 7 bin 200 güne düşmesini içeren bir çalışmayı beklendiğini söyledi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...