Tgrt Haber

Fatih Altaylı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2024 00:30 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 00:40
Fatih Altaylı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Gazeteci Fatih Altaylı, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadeye çağrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı​, Gazeteci Fatih Altaylı​ hakkında, yeni yılın ilk gününde İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin​'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünde İsmail Aydemir'e yönelik yumruklu saldırıda bulunan E.A. için sosyal medya hesabından paylaştığı "Eline sağlık" mesajı sebebiyle "suçu ve suçluyu övme" suçundan resmen soruşturma başlattı.

Ayrıca, Başsavcılık tarafından Altaylı hakkında, 24 Aralık 2023 tarihinde video paylaşım platformu üzerinden yayınladığı videoda Ankara'da gerçekleştirilen "İsrail ve PKK​'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan ayrı bir soruşturma daha açtı.

ALTAYLI NE DEMİŞTİ?

Fatih Altaylı, başkentte pazar günü başta şehitler ve Gazze için bir araya gelen on binlerce kişi için, “Ulan alçaklar, ulan şerefsizler, ulan aşağılık herifler. Bizim evladımızın Gazze’dekiler kadar değeri yok mu?” ifadelerini kullanmıştı. Dün de "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünde yaşanan yumruklu saldırı sonrası, saldırıyı gerçekleştiren E.A'ya "Eline sağlık" demişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...