Tgrt Haber

Fatih Erbakan'dan 'siluetli aday' açıklaması: Kendisi istedi 

02 May 2023 20:29 - Güncelleme : 02 May 2023 21:04
Fatih Erbakan'dan 'siluetli aday' açıklaması: Kendisi istedi 

Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracında kadın aday Çiğdem Kulalı Seçkin'in siluetinin seçim aracında yer alması dikkatlerden kaçmazken konu hakkında Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan açıklama yaptı. Erbakan, kadın adayın talebi doğrultusunda fotoğrafın karartıldığını "Aday kendisi talep etti" dedi. 

Yeniden Refah Partisi​'nin seçim aracında yer alan fotoğraflardaki kadın adayın silueti sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmadı. Milletvekili adayları Nezir Merttürk ve Mithat Kütükoğlu'nun fotoğrafları açık şekilde verilirken kadın vekil adayı Çiğdem Kulalı Seçkin gölgelendirildi. Yeniden Refah Partisi, konu ile ilgili eleştirilerin hedefinde olurken parti lideri Fatih Erbakan​, söz konusu görüntüler hakkında açıklama yaptı. 

"BÖYLE BİR POLİTİKAMIZ YOK"

Beraberindeki heyet ile Ankara Ostim'de bulunan Teknokent'i ziyaret eden Erbakan partisine yönelik 'siluetli kadın aday' eleştirilerine cavap verdi. 

Erbakan, "Milletvekili adayımızın kendi isteği ile yapılmış bir olay. Bizim oradaki teşkilatımız ve diğer erkek adaylarımız 'Bu hanımefendinin fotoğrafı olmasın' diye talepte bulunmamıştır. Hanımefendinin kişisel tercihine saygı gösterilmiştir. Bizim 60’dan fazla kadın adayımız var. Hepsinin fotoğrafları bütün afişlerde ve seçim araçlarında var. Biz parti olarak hanımların fotoğraflarını asmayalım diye bir talebimiz yok. Zaten seçildiği zaman kendisi mecliste görev yapacak ve kürsüye çıkıp konuşacak. Bu, maksatlı olarak belirli çevreler tarafından Cumhur İttifakı ve Yeniden Refah Partisi’nin yıpratılması için bir operasyondur. Bizim böyle bir politikamız yok. Bizim ilk resmi adayımızı Afyonkarahisar’ın Güney ilçesinden çıkardık" ifadelerini kullandı. 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...