Tgrt Haber

'Fatih Terim Fonu'nda 5 yıllık geliri 1,5 ayda vereceğini vadetmiş! 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Kasım 2023 11:25 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 11:54
'Fatih Terim Fonu'nda 5 yıllık geliri 1,5 ayda vereceğini vadetmiş! 

'Fatih Terim Fonu' soruşturmasında baş sanık Seçil Erzan'ın vadeli mevduatta 5 yılda ulaşılabilecek yüzde 253 oranındaki faizi 46 gün içinde vadettiği ortaya çıktı. Buna inanan futbolcuların akıl tutulması yaşadıkları yorumu yapıldı.

Kamuoyunda "Fatih Terim Fonu" olarak bilinen ve büyük ses getiren dolandırıcılık soruşturmasına ilişkin detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

46 GÜNDE YÜZDE 253 VAADİ

Soruşturma kapsamımda banka müdürü Seçil Erzan​'ın aralarında Arda Turan, Muslera, Emre Belözoğlu gibi isimlerin de yer aldığı futbol dünyasından birçok kişinin yüksek faiz getirisi vaadiyle milyonlarca dolar ve Türk Lirasını dolandırdığı iddia ediliyordu. Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim​'in de futbolcularla  Erzan'ı tanıştıran isim olduğu iddia adilen olayda vadedilen paralar dikkat çekiyor

İddia ve davacı ifadelerine göre bankacı Erzan ünlü isimlerden toplamda 44 milyon dolar topladı. Erzan'ın bu paraları 46 günde yüzde 253 getiri vaadiyle aldığı belirtildi. Bu vaat, mevcut bankacılık sistemi incelendiğinde akıl dışı bir gelir olarak nitelendiriliyor.

KANUNİ YOILLARDAN MÜMKÜN DEĞİL

Nitekim Türkiye'de yabancı parasını vadede değerlendirmek isteyen yatırımcılar "Döviz Dönüşümlü TL Korumalı Vadeli Mevduat" ürününü kullanıyor. Bu getiri hesabında uygulanan faiz oranı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nca (TCMB) belirlenen politika faizine denk ilerliyor. Birçok özel bankada da oran yıllık 30 şeklinde uygulanıyor.

Yapılan hesaplamalara göre Erzan'ın yüzde 253 getiri vaadiyle topladığı 44 milyon dolar normal piyasa şartlarıyla ancak 5 yılda vaadedilen getiri oranına denk geliyor. Türkiye'de an itibariyle bu kadar kısa zamanda bu denli büyük bir getiri veren herhangi bir finansal ürün veya bir araç bulunmuyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...