Tgrt Haber

Son dakika | Fatih'te 50 yıllık binada çökme dehşeti: Genç kız banyodayken alt kata düştü

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Ağustos 2024 22:15 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 00:45

Son dakika: Fatih'te eski binanın 4. katında çökme yaşandı. Banyoya giren genç kız bir anda alt kata düştü. Yaşanan olay sonrası ilk görüntüler geldi.

İstanbul​'un Fatih​ ilçesi Nişanca Mahallesi'nde 50 yıllık olduğu öğrenilen 4 katlı bir binanın içinde kısmi çökmede faciadan dönüldü. Binanın 4. katının tabanında çökme yaşanınca E.M. isimli genç kız, kendi dairesinden alt kat komşusunun evine düştü. Gelen ilk bilgilere göre genç kız yaralandı. Tabanı çöken banyo görüntülendi.

Fatih'te 50 yıllık binada çökme dehşeti: Genç kız kendini bir anda aşağıda buldu - 1. Resim

BANYOYA GİRDİ ALT KATA DÜŞTÜ! 

Fatih​ Nişanca Mahallesi Alişan Sokak'ta bulunan 4 katlı binada yaşanan olayda genç kızın banyoya girmesiyle çökme yaşandığı öğrenildi. Borudan akan su görüntülere yansıdı.

Son dakika | Fatih'te 50 yıllık binada çökme dehşeti: Genç kız kendini bir anda aşağıda buldu - 2. Resim

"ATLADIM AŞAĞI ALDIM KIZIMI"

Genç kızın babası Musa Maden yaşananları böyle anlattı:

"Ailem dışarı çıktı, sonrasında kızım banyoya girdi. Banyoya girdikten sonra kıyamet koptu. Sonra baktım, kızım düşmüş yerde. Ne olduğunu bilmiyorum, bina yıkıldı zannettim. Atladım, aşağı aldım kızımı. Zaten 2-3 gün öncesinden söyledik banyoda, tuvalet ile ilgili sıkıntı var diye; 'tamam, hallederiz' dediler. En son başımıza geldi yani. Bina eskiydi, arkası sallanıyordu. Tren geçerken bile sallanıyordu. Şu an kızımı hastanede bıraktım, geldim. Çağırdılar beni, merak ediyorum kızımı, hastaneye gideceğim” 

40-50 YILLIK BİNA

Binanın 50 yıllık bir yapı olduğunu söyleyen komşu Şevket Fidan ise, “4. kattan üçüncü kata çökme olmuş. Bu yüzden tahliye kararı verdiler. Olay anında benim bildiğim bir çocuk yaralanması olmuş. Çocuğu hastaneye götürmüşler, bize de tahliye kararı verdiler. Bina tahminimce 40-50 yıllık vardır. Ben geldiğimde polis ve itfaiye ekipleri gelmişti. Memur arkadaşlar yardımcı oldular. Ben de buraya eşyalarımı almak için geldim zaten” dedi.

YANINDAKİ BİNALARLA BİRLİKTE TAHLİYE EDİLDİ

Yaralı halde bulunan genç kız hastanee götürüldü. Çökme yaşanan bina ve yanındaki 2 bina çökme riskiyle boşaltıldı. Üç binada toplam 35 kişinin çıkarıldığı öğrenildi. Ekipler bölgede yoğun incelemelerine devam ediyor.

Son dakika | Fatih'te 50 yıllık binada çökme dehşeti: Genç kız kendini bir anda aşağıda buldu - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...