Tgrt Haber

Yozgat'taki feci kazanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2023 09:23 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 09:34
Yozgat'taki feci kazanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği feci kazanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde gece saatlerinde Sivas’tan İstanbul'a giden Adem T. kontrolündeki yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu 30 metreden şarampole yuvarlandı.

Feci kazada , şoför Adem T. ile otobüsten bulunan yolculardan 11'i hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı. Kazayı görenleri ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Araçtan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Sorgun ve Yozgat kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı.

"DİKKATSİZLİKTEN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Öte yandan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kaza yerinde yaptığı açıklamada, "Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD'ımız, Kaymakamımız tüm birimlerimizle burada. Hayatını kaybeden ve ölen vatandaşlarımızı olay yerinden çıkarmış durumdayız. Yaralılarımızı, Yozgat ve Sorgun'daki hastanelerimize sevk etmiş vaziyetteyiz. Yine dikkatsizlikten kaynaklanan kaza olduğunu düşünüyoruz. Peşi sıra yapılan incelemelerde durum netleşecektir" ifadelerini kullanmıştı. 

Yozgat'taki feci kazanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...