Tgrt Haber

Acı günümüz! Feci kazayı görüp yardıma koşan İhlas Medya çalışanları hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ağustos 2022 12:14 - Güncelleme : 20 Ağustos 2022 20:27

Gaziantep'te yolcu otobüsü ve bir ambulansın da çarpıştığı kazada yardıma koşan İhlas Haber Ajansı çalışanları hayatını kaybetti. Yaralıları sedyeyle taşımaya çalışan İhlas Medya ekibinden Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver, devrilen otobüsün altında kalarak vefat etti.

Gaziantep​ Nizip otoyolunda bir aracın şarampole devrilmesi olayına müdahale için kaza​ yerinde bulunan ambulans ve itfaiye​ aracına yolcu otobüsü çarptı. Feci kazada 15 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi ise yaralandı.

Acı günümüz! Feci kazayı görüp yardıma koşan İhlas Medya çalışanları hayatını kaybetti

İhlas Haber Ajansı'nın canlı yayın aracı da şarampole yuvarlanan aracın haberi için kaza yerine ulaştığında yolcu otobüsü, yaralıları sedyeye taşımaya çalışan iki İHA çalışanının üzerine devrildi. İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver hayatını kaybetti.

Acı günümüz! Feci kazayı görüp yardıma koşan İhlas Medya çalışanları hayatını kaybetti

Muhammed Abdulkadir Esen - Umut Yakup Tanrıöver

Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Feci kazada hayatını kaybeden 15 kişiden 3'ünün itfaiye personeli, 4'ünün ise sağlık personeli olduğu öğrenildi.

Acı günümüz! Feci kazayı görüp yardıma koşan İhlas Medya çalışanları hayatını kaybetti

Feci kazada hayatını kaybeden itfaiye erleri

Öte yandan kaza nedeniyle otoyolun Nizip istikameti ulaşıma kapandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığında bulundu:

"Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazası​ hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun."

BAKAN SOYLU VE KURUM'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 çalışanımızı kaybettiğimiz feci kazanın ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi:

"Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin.''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Twitter'dan yayımladığı mesajında “Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İtfaiye teşkilatımızın, sağlıkçılarımızın, basın camiamızın, milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da fezi kazaya ilişkin başsağlığı mesajını yayımladı:

"Gaziantep-Nizip yolunda yaşanan kazaya müdahale ederken görevleri başında hayatlarını kaybeden fedakar, cefakar sağlık ve itfaiye personelimiz ile gazeteci kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...