Tgrt Haber

Felaketin gölgesinde duygulandıran buluşma: Aysima kendisini enkazdan çıkaran Mehmetçikle bir araya geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Şubat 2023 19:54 - Güncelleme : 18 Şubat 2023 21:41

Kahramanmaraş depremlerinde Adıyaman'da yıkılan bir binadan 160. saatinde sağ çıkarılan Aysima, iyileştikten sonra kendisini kurtaran Mehmetçikle bir araya geldi. Objektiflere yansıyan anlar görenleri duygulandırdı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi derinden sarstı. Felaketin ardından Adıyaman​'da yıkılan bir binanın enkazı altında kalan 10 yaşındaki Aysima, 160 saat sonra sağ olarak çıkarılmıştı. Hastanedeki tedavisi biten Aysima enkazdan kendisini kurtaran Mehmetçik​ ile bir araya gelmek istemişti. Aysima'nın bu isteği yerine getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Aysima kendisi kurtaran Mehmetçik ile bir araya geldiği aktarıldı. MSB'nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Gölcük Tersane Komutanlığı personelimiz, 12 Şubat’ta Adıyaman’da Aysima Baltacı isimli evladımızı enkazdan sağ olarak kurtarmıştı. Aysima iyileşir iyileşmez kendisini kurtaran personelimizle bir araya gelmek istedi. Ve bugün onu kurtaran kahramanlarımızla Aysima bir araya geldi" 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1626976210268917760             

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...