Tgrt Haber

Fenerbahçe otobüsüne saldırıda 2 şüpheli serbest

08 Nisan 2015 19:26
Fenerbahçe otobüsüne saldırıda 2 şüpheli serbest

Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırıyla ilgili gözaltındaki 2 şüpheli, 'delillere dayalı kuvvetli suç şüphesi bulunmadığı' gerekçesiyle serbest bırakıldı.

 Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece "somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesi bulunmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından gönderildikleri Sürmene Adliyesi'nde savcılık sorgusu tamamlanan Nihat S. ve Emre A, "olası kasıtla birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme" suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerin avukatı Turan Çelik, savunmasında, müvekkillerinin suçu işlediğine dair delilin olmadığını belirterek, "Saldırıda kullanıldığı tahmin edilen tüfeğin, olayda kullanılıp kullanılmadığına dair bir tespit, bir mermi çıkışı yapılamadığı gibi tüfek üzerinde de parmak izine dair bilirkişi raporu dosyada mevcut değildir" dedi.

Çelik, bu nedenle müvekkillerinin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Nöbetçi mahkeme de bunun üzerine verdiği kararda, şüpheliler hakkında tutuklama kararı verilmesi için somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesinin bulunması gerektiğini vurguladı.

Bu kapsamda dosyadaki şüpheli beyanları, Samsun kriminal uzmanlık raporu, bilgi sahibi kişilerin beyanları ve HTS raporlarında zanlılar hakkında olayla ilgili şüphenin var olduğunun anlaşıldığını belirten hakim, şüphelilerin birbirleriyle örtüşen beyanları ve akrabalık bağları değerlendirilerek aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinin makul olduğu yönünde kanaat oluştuğunu kaydetti.

Mahkeme, şüpheliler hakkında "somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesinin bulunmadığı" kanaatine vararak, bu nedenle şüphelilerin tutuklanması talebinin reddine karar verdi.

Şüpheliler Nihat S. ve Emre A'nın, haftada 2 gün kolluk birimine imza vermek suretiyle adli kontrol altına alınmaları ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına karar veren mahkeme, zanlıların serbest bırakılmasına hükmetti.

Mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emre A. ve Nihat S. de bir süre sonra adliye binasından ayrıldı.

Sürmene Adliyesi'nin önünde bekleyen şüphelilerin yakınları ve tanıdıkları, Emre A. ve Nihat S'yi alkışlarla karşıladı.

Nihat S'nin adliyeden çıkarken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...