Tgrt Haber

Fenomen şirketlerin kayyımlarına yetki geliyor! 5 yıl işletilecek...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Türkiye Gazetesi
18 Şubat 2024 05:19 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 05:19
Fenomen şirketlerin kayyımlarına yetki geliyor! 5 yıl işletilecek...

Sosyal medya fenomenleri ve suç örgütlerinin el konulan şirketlerinin nasıl yönetileceği belli oldu. TMSF tarafından bu şirketlere beş yıl süreyle kayyım tayin edilecek. Şirket satılınca varsa borçları ödenecek, kalan miktar kamu bankasında nemalandırılacak.

Meclis’e sunulan yargı paketinde, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan​ ile aralarında Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu sosyal medya fenomenlerinin el konulan şirketlerinin nasıl yönetileceği ve satışına ilişkin düzenlemeler içeriyor.

Türkiye Gazetesi'nden Esma Altın'ın haberine göre, TMSF​ tarafından bu şirketlere 5 yıl süre ile kayyım atanacak. Kayyımla yönetilecek işletmeler, TMSF tarafından satışa çıkarılabilecek. Elde edilen gelirden varsa önce borçlar ödenecek, kalan para kamu bankalarında nemalandırılacak.

HAKARET EDEN YANDI UZLAŞMA YOK PARA CEZASI VAR

Yeni yargı paketi, sosyal medyadan yapılan hakaret suçlarında değişiklik öngörüyor. Yargıya ağır yük getiren hakaret dosyalarında uzlaşma şartı aranmayacak. Hukukçular “Hakaret suçlarının ön ödeme kapsamına alınması düşünülüyor. Yani, para cezası ödenecek ve yargılama olmayacak” diyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...