Tgrt Haber

Fethullah Gülen'in son hali ortaya çıktı! FETÖ elebaşı yeni malikanesinden çıkarken görüntülendi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Ekim 2024 16:32 - Güncelleme : 13 Ekim 2024 17:00

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, 1999’dan beri ikamet ettiği Pensilvanya’daki çiftliğinden alınarak nisan ayında götürüldüğü yeni evinden çıkarken görüntülendi.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin bir numaralı sorumlusu Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen​, 1999 yılından beri ikamet ettiği Pensilvanya'daki çiftliğinden alınarak nisan ayında taşındığı yeni evinden çıkarken görüntülendi. Gülen'in son hali kameralar tarafından kaydedildi.

FETÖ elebaşı Gülen’in, FETÖ'nün merkezi olarak bilinen Saylosburg kasabasındaki Chestnut Retreat Center’a yaklaşık 12 dakika uzaklıktaki “260 Kennel Road, Saylorsburg, PA 18353” adresinde bulunan büyük bir evde kaldığı tespit edildi.

12 DÖNÜM ARAZİDE YENİ MALİKANE

İnternetteki kamuya açık emlak sitelerine göre, yaklaşık 12 dönüm arazi üzerine 2008’de inşa edilmiş evin 400 metrekareye yakın iç alanında 3 odası ve 4 tuvaleti bulunuyor.

Fethullah Gülen'in son hali ortaya çıktı! FETÖ elebaşı yeni malikanesinden çıkarken görüntülendi - 1. Resim


DEĞERİ 1 MİLYON DOLAR!

Gözlerden uzak orman içinde yer alan ve 887 bin dolar ile 1 milyon dolar civarında değer biçilen ev, civarına ve girişine yerleştirilen güvenlik kameraları ile sıkı şekilde korunuyor.

Fethullah Gülen'in son hali ortaya çıktı! FETÖ elebaşı yeni malikanesinden çıkarken görüntülendi - 2. Resim


2023 YILINDA ÖRGÜT SATIN ALDI

Evin 2023 yılında, Gülen’in kişisel bakımından sorumlu olduğu belirtilen örgütün elebaşlarından Cevdet Türkyolu’nun ve çocuklarının sahip olduğu Meserret LLC şirketi tarafından satın alındığı öne sürülüyor.

Fethullah Gülen'in son hali ortaya çıktı! FETÖ elebaşı yeni malikanesinden çıkarken görüntülendi - 3. Resim


FETHULLAH GÜLEN'İN SON HALİ ORTAYA ÇIKTI

Anadolu Ajansı'nın dron ile havadan görüntülediği evin bahçesinde 4 lüks aracın yanı sıra kar motoru, karavan gibi vasıtalar bulunuyor. Çekimler devam ederken demir parmaklıklı kapıdan iki lüks araç çıktı. Arkadaki siyah Mercedes'in ön yolcu koltuğunda oturan Gülen, kısa süreyle de olsa kameralara yakalandı. İki lüks araç bilinmeyen bir yere doğru hızlıca ilerleyerek Gülen'i bölgeden uzaklaştırdı.

Fethullah Gülen'in son hali ortaya çıktı! FETÖ elebaşı yeni malikanesinden çıkarken görüntülendi - 1. Resim

POLİS ÇAĞIRDILAR

Gazetecilerin çekim yaptığı sırada Fethullah Gülen’in kaldığı evde bulunan kişiler polis çağırdı. Polis, AA ekibi ile yaptığı görüşmeden sonra Gülen’in özel mülküne girilmemesini ve trafiğin akış halinde olduğu park yeri olmayan geçidin önünden geçen yol kenarında dikkatli olunmasını isteyerek ayrıldı.

Fethullah Gülen'in son hali ortaya çıktı! FETÖ elebaşı yeni malikanesinden çıkarken görüntülendi - 2. Resim

KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1999’dan beri kaldığı Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasındaki "Chestnut Retreat Center" denilen malikanesinden kendi rızası olmadan nisan ayında çıkarılarak başka bir adrese götürüldüğü iddiası, örgüt içindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Gülen’in kişisel bakımından sorumlu Türkyolu ve 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden Mustafa Özcan'ın, Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla onu örgüt merkezinden çıkararak bilinmeyen bir yere kapattıkları öne sürülmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali13 Ekim 2024 16:38

Bu adamı niye hala gündeme getiriyorlar ki insanlar başka şeyler yapsın, düşünmeyecek miydin ya da daha önemli şeylerle ilgilenmek yerine böyle saçma sapan haberler üretiyorsunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...