Tgrt Haber

FETÖ liderini yelpaze ile serinleten Adem Zengin’in ifadesi ortaya çıktı

18 Aralık 2021 18:08
FETÖ liderini yelpaze ile serinleten Adem Zengin’in ifadesi ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in geçmiş yıllarda konuşma yaparken bayılmaması için yelpaze sallayan kişi olarak tanınan Adem Zengin ifadesinde FETÖ’cü olmadığını savunarak etkin pişmanlıktan faydalanmak istemediği öğrenildi.

1990’lı yıllarda çekilen bir videoda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in konuşma yaparken bayılmaması için yelpaze sallayan ve hemen yanında olan firari Adem Zengin, başka bir kimlikle yakalandı. Dokuz Eylül Hastanesinde tedavi gördüğü öğrenilen Zengin’i öğrenen ekipler harekete geçti. Zengin'in, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde, farklı bir kimlikle korona virüs tedavisi gördüğü, durumunun ağırlaşması üzerine entübe edildiği öğrenildi. Doktorların müdahalesinin ardından iyileşmeye başlayan Adem Zengin, taburcu edildikten sonra hastane çıkışında polis ekiplerince gözaltına alındı.

FETÖ LİDERİNİN YANINDA AĞLADI

Adem Zengin’in 1989 yılına ait olduğu düşünülen videoda Gülen’in sözde kriz geçirirken hemen yanında oturduğu ve  Gülen’in bayılmaması için elindeki gazeteyi yelpaze olarak salladığı, bunu yaparken de gözyaşı döktüğü görüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Zengin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ADEM ZENGİN’İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Zengin'in emniyetteki ilk ifadesinde, "Etkin pişmanlıktan faydalanmak istemiyorum. Ben FETÖ'cü değilim ki etkin pişmanlıktan faydalanayım" dediği öğrenildi. Adem Zengin'in, kişisel sosyal medya hesabında, en son Kasım 2015'te paylaşım yaptığı ve terör örgütü FETÖ ile elebaşı Fetullah Gülen'i övdüğü paylaşımların bulunması dikkat çekti.

FETÖ liderini yelpaze ile serinleten Adem Zengin’in ifadesi ortaya çıktı

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...