Tgrt Haber

FETÖ'nün 'kadim abisi' Yusuf Bekmezci öldü

21 Şubat 2022 08:27 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 08:45
FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden Yusuf Bekmezci, örgütün Ege Bölgesi'ndeki para akışını sağlıyordu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün kritik isimlerinden biri olan ve iki yıl önce tutuklanan Yusuf Bekmezci tedavi gördüğü hastanede öldü.

FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden Yusuf Bekmezci, örgütün Ege Bölgesi'ndeki para akışını sağlıyordu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nde sözde, "kadim abi" olarak nitelendirilen, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan, 17 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Yusuf Bekmezci, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Bekmezci, tutuklu bulunduğu cezaevinden nakledildiği ve 1,5 aydır tedavi gördüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde gece saatlerinde hayatını kaybetti.

82 yaşında ölen FETÖ'cü Bekmezci, 20 Ocak 2020'de İzmir’in Çiğli ilçesinde lüks bir siteye yapılan operasyonda yakalanmıştı.

FETÖ'cü Bekmezci, hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan dava açılmıştı. 17 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış, karar onanmıştı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e en yakın isimlerden biri olan Yusuf Bekmezci, örgütün Ege Bölgesi'ndeki para akışını sağlıyordu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...