Tgrt Haber

Gözaltındaki şüpheli anlattı: FETÖ'cülerin askeri öğrenci seçiminde 'düz taban' detayı

18 Aralık 2021 14:46
Gözaltındaki şüpheli anlattı: FETÖ'cülerin askeri öğrenci seçiminde 'düz taban' detayı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada gözaltına alınan bir şahıs, FETÖ’cülerin askeri okula nasıl öğrenci aldıklarını ve okuldaki süreci anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Cihan C., verdiği ifadede FETÖ mensuplarının askeri öğrenci seçiminde ayaklarının düz taban olup olmadığına baktıklarını, sınav sonucu açıklanmadan kendisine ‘hayırlı olsun’ dediklerini, sınavı kazandıktan sonra FETÖ’cülerin kendisine askeriyede göze batmamaları uyarısında bulunduklarını anlattı.

FETÖ’CÜLER ÖĞRENCİLERİ NASIL SEÇİYOR?

FETÖ mensuplarının askeri okula nasıl öğrenci aldıklarını ve okuldaki süreci anlatan şüpheli, daha önce Jandarma Genel Komutanlığının askeri okullarına başvurup elenen elendiğini, akrabaları aracılığıyla köyüne kadar gelen FETÖ’cüler tarafından İstanbul’a götürülüp eğitim gördüğünü, ardından da Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksekokulu’na girdiğini söyledi.

‘DÜZ TABAN MIYIM DİYE KONTROL ETTİLER’

‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan gözaltına alınan Cihan C. savcılığa verdiği ifadede FETÖ’cülerin kendisini askeri okul sınavlarına hazırlanması için İstanbul’a götürdüklerini belirterek süreci şu şekilde anlattı: Tarlada çalışırken benim köylüm olan Murtaza C. ve Salih Enes H. yanıma geldi. Daha önce askeri okul sınavına girdiğimi ve kaybettiğimi duymuşlar. Birlikte geldiği Salih isimli şahsın benimle ilgileneceğini ve çalıştığım taktirde okula girmemi sağlayabileceklerini söylediler. Sonra beni İstanbul’a götürme teklifinde bulundular. Orada ders çalışarak sınava hazırlayacağını, ev ile ilgili olarak herhangi bir masrafımın olmayacağını ve ayakkabımı çıkartmamı söyledi. Önce anlamadım ama sonradan ayakkabımı düz taban olup olmadığını anlamak için çıkarttığını anladım. Ben de teklifini kabul ettim. Bu görüşmeden yaklaşık iki buçuk ay sonra Salih beni aradı ve gelmemi söyledi. Ben de otobüse binerek İstanbul’a gittim. Otogarda beni Salih karşıladı. Birlikte ‘Saray’ kod adını verdikleri Kartal’da bulunan bir örgüt evine gittik. Salih beni bu eve yerleştirdi, bundan sonra bu evde kalacağımı ve benimle Kazım K.’nın ilgileneceğini söyleyerek evden ayrıldı.

'GÖZE BATMAYIN VE KENDİNİZİ BELLİ ETMEYİN'

Bir süre İstanbul’da yerleştirildiği örgüt evinde 3 kişiyle birlikte kaldıktan sonra askeri okulların mülakatına giren Cihan C., daha sınav sonucu açıklanmadan FETÖ’cülerin kendisine ‘Hayırlı olsun’ dediklerini belirterek şunları dile getirdi: 2014 yılında üniversite sınavlarına girdim ve kazanarak askeri okula başvurdum. İlker, Gökhan ve Yahya’da kazanarak askeri okula başvurdular. Ben, Gökhan ve İlker jandarma, Yahya da Kara Kuvvetleri Komutanlığını kazandı. Mülakatlara gittik ve başarılı olduk. Mülakatlardan sonra Metin Y. beni aradı ve ‘Hayırlı olsun, bundan sonra seninle ‘Yıldırım’ isimli şahıs ilgilenecek’ dedi ve intibak eğitiminden sonra ne zaman nerede buluşacağımızı söyledi. İntibak eğitimi bittikten sonra Metin’in söylediği tarihte söylediği yere İlker, Gökhan ve ben gittik. Kızılay’da Yıldırım isimli şahıs ile buluştuk. Göz göze geldik ve arkasından takip ederek bir eve gittik. Bundan sonra bizimle kendisinin ilgileneceğini, haftada bir hafta sonları bu evde buluşacağımızı, askeriyede de göze batmamamızı ve kendimizi belli etmememizi söyledi” diye konuştu.

“KÖYE KADAR GELİP BENİ BULDULAR”

Yaz tatilinde köyüne döndüğünü ancak FETÖ’cülerin kendisini köyünde de bulduğunu belirten Cihan C. izindeyken yıldırım isimli şahsın köye geldiğini ve görüşmelere neden gitmediğini sorduğunu söyledi. Yıldırım’ın sorusuna “Salih’in biz bu okula girerken kendileri ile görüşmeye ömür boyu devam edeceğimizi söylemediğini söyledim” cevabını verdiğini belirten Cihan C., sözlerini şöyle sürdürdü: O da benimle bir sıkıntısının olmadığını, sadece dostluğunun arkadaşlığının bitmesini istemediğini, görüşmelere gitmezsem okulu bitirmemin zor olacağını söyledi. Ben de köyde fazla göze batmamak için tamam dedim ve gönderdim.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...