Tgrt Haber

FETÖ'nün 'Sadık' mahremine operasyon: Şırnak Üniversitesi eski Özel Kalem Müdürü Bedirhan Önem tutuklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Kasım 2023 10:52 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 11:26

FETÖ'nün 'Mollalar' ekibinde yer alan ve örgüt içinde 'Sadık' kod adıyla tanınan Şırnak Üniversitesi eski özel kalem müdürü Bedirhan Önem İstanbul'da yakalandı. Hakkında hapis cezası bulunan firari FETÖ'cü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte büyük bir darbe daha vuruldu. Yargılandığı davada hapis cezasına çarptırılan firari üye, saklandığı evde kıskıvrak yakalandı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü​ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerine ilişkin yeni bir çalışma yürüttü.

Haziran 2022’de FETÖ üyeliği suçlamasıyla sevk edildiği Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Şırnak Üniversitesi eski Özel Kalem Müdürü Bedirhan Önem, mahkeme kararından sonra firari olarak izini kaybettirdi.

FİRARİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ İSTANBUL'DA YAKALANDI

Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunan FETÖ üyesinin yakalanması için iz süren TEM Şube, Önem’in Güngören’de bir evde yaşadığını saptadı. Operasyon için düğmeye basıldı. Belirlenen adrese yapılan baskında FETÖ hükümlüsü Bedirhan Önem yakalanarak gözaltına alındı.

GAZETE GENEL YAYIN YÖNETMENİNE ÖLÜM TEHDİDİ!

Hakkında örgüt ile ilgili bilgi ve belge yayınlayan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel’i ölümle tehdit etmekle de suçlanan Önem, TEM Şubeye götürüldü. Buradaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adliyesine sevk edilen firari FETÖ’cü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aydınlık Gazetesi, Şırnak Üniversitesi eski Özel Kalem Müdürü Bedirhan Önem‘in FETÖ üyeliğinin gizlendiğini gündeme getirmişti. Gazete, mahkeme kararıyla sabit olan Bedirhan Önem’in Şırnak Üniversitesinden ilişiğinin kesilmesiyle ilgili dava sürecinde, üniversite tarafından mahkemeye sunulan savunmasını yayınlamıştı.

FETÖ'NÜN 'SADIK' ÜYESİ

Üniversitenin mahkeme heyetine sunduğu savunması ile ilgili gazete tarafından yayınlanan haberde, Bedirhan Önem’in FETÖ üyeliği ile ilgili tek kelime yer almadığına vurgu yapılmıştı.

Örgüt saflarında ‘Mollalar’ ekibinde faaliyet gösteren, Fetullahçı Terör Örgütü içinde 'Sadık' kod adıyla bilinen Bedirhan Önem, örgütün diğer dini motifli cemaatlere sızma görevini de yürüttüğü iddia ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...