Tgrt Haber

FETÖ'den tutuklan Mehmet Kamış polisleri tehdit etti: Hesabını vereceksiniz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Sabah Gazetesi
23 Kasım 2023 22:30 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 22:39

FETÖ soruşturması kapsamında aranan ve darbe girişiminden 7 yıl sonra yakalanan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış tutuklandı. Yakalandığında kimliğini gizlemeye çalışan Kamış'ın polisleri tehdit ettiği ortaya çıktı. Kamış, üst düzey yöneticilerinden olduğu FETÖ'yü suç örgütü olarak görmediğini de dile getirdi. İşte ifadesi...

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) üst düzey yöneticileri arasında yer alan Mehmet Kamış, dün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ile İzmir Emniyeti'nin düzenlediği ortak operasyon sonucu Çeşme’de yakalandı. 

Güvenlik ve istihbarat birimleri, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış'ın izini sürüp, terör örgütü yöneticisinin bir rezidansta saklandığını tespit etti. Örgüt yöneticisi, MİT​ ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ortak operasyonla saklandığı evden çıkar çıkmaz yakalandı.

FETÖ üyelerinin kullandığı gizli haberleşme programı ByLock mesajlaşmaları bulunan, adı itirafçıların ifadelerinde sıkça geçen ve KHK ile kapatılan örgütün mali yapısını şekillendiren Bank Asya’da para hesabı bulunan terör örgütü yöneticisi, İzmir’deki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul‘a gönderildi.

TUTUKLANDI

Kamış, burada İstanbul 26.Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirilerek hakkındaki dava çerçevesinde savunma yaptı. Mahkeme, yakalama emrine rağmen uzun yıllardır yakalanamadığı ve kaçma şüphesinin bulunduğu gerekçesiyle Mehmet Kamış’ın tutuklanmasına karar verdi.

YAKALANINCA İLK SORDUĞU SORU DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Mehmet Kamış ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Dün Çeşme'de saklandığı lüks rezidansta yakalanan Kamış'ın ilk başta kimliğini gizlediği, Mehmet Kamış'ın kendisi olmadığını söylediği öğrenildi. Polis ekipleri Kamış'a neden kimlik taşımadığını sorulduğunda da sessiz kalarak cevap veremedi. Bulunmasıyla büyük şaşkınlık yaşayan Kamış'ın, kendisini yakalayan polis ekiplerine "Beni nasıl buldunuz?" diye sorduğu öğrenildi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış.
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış

POLİSLERİ TEHDİT ETTİ

Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgilere göre; kelepçe takılarak gözaltına alınırken kendisine yanlış yapıldığını tekrar dile getiren Mehmet Kamış'ın 'Bunun hesabı vereceksiniz' diyerek sesini yükselttiği ortaya çıktı. Kamış'ın yapılan aramasında üzerinde eşi Ömür Kamış adına kayıtlı banka kartı ve 2 bin 700 lira nakit para bulundu.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: FETÖ SUÇ ÖRGÜTÜ DEĞİL

Mehmet Kamış'ın emniyetteki ilk ifadesinde şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

"Darbeden bir iki gün önce Çeşme'ye bir sergiye katılmak amacı ile geldim. Darbe girişimi sonrası da yakalandığım güne kadar Çeşme'de yaşamaya devam ettim. Arandığımdan bilgim yoktu. Bilsem gelip ifade verirdim. FETÖ'yü bir suç örgütü olarak görmüyorum. Geçmişte ve yakalanan kadar yapmış olduğum faaliyetler mesleki ve dost ilişkileriydi. 2-3 aya kadar serbest kalacağım. Tekrar İzmir'e geleceğim."

Kaynak: TGRT Haber, Sabah Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...