Tgrt Haber

FETÖ'den tutuklanmıştı! ABD konsolosluk görevlisi Metin Topuz tahliye edildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
27 Kasım 2023 20:55 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 21:04
FETÖ'den tutuklanmıştı! ABD konsolosluk görevlisi Metin Topuz tahliye edildi

Siyasi ve askeri casusluk suçundan tutuklu bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunduğu süre dikkate alınarak denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

Türkiye​ ile ABD ilişkilerinde krize yol açan Metin Topuz davasında yeni bir gelişme yaşandı. 2017 yılında FETÖ üyeleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanan, 2020'de siyasi ve askeri casusluk suçundan hapis cezasına çarptırılan eski ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz serbest bırakıldı.

6 YIL SONRA SERBEST KALDI

FETÖ ile bağlantılı eski polis müdürleri ve askerlerin yanı sıra firari eski savcı Zekeriya Öz'le irtibatlı olduğu iddiasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, 6 sene hapis yattıktan sonra denetimli serbestlik kararıyla tahliye edildi.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD basınından Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre; Metin Topuz'un avukatları tahliyeye ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü ise "Metin Topuz hakkındaki gelişmelerden haberdarız. Topuz'un ailesinin talebine saygı duyarak, daha fazla yorum yapmayacağız" dedi.

Topuz'un FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava 11 Haziran 2020'de karara bağlanmıştı. Mahkeme, Topuz'u 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...