Tgrt Haber

FETÖ'nün akademik yapılanmasına operasyon! Listede binden fazla öğretim görevlisi var

05 Kasım 2022 20:22 - Güncelleme : 05 Kasım 2022 20:47
FETÖ'nün akademik yapılanmasına operasyon! Listede binden fazla öğretim görevlisi var

FETÖ ile mücadele kararlılıkla devam ediyor. Bu kez FETÖ’nün akademisyen yapılanmasına el atıldı. Elde edilen bilgi, belge ve itiraflar doğrultusunda kripto FETÖ’cüler için soruşturma başlatıldı. İlk etapta 71 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürüyor. Sıra örgütün akademideki yapılanmasına geldi. Üniversitelerde kadrolu kripto FETÖ’cülere düzenlenen operasyonun ilk ayağında 71 kişi gözaltına alındı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 81 ile yayılan kripto FETÖ’cülerin peşini bırakmıyor. Binin üzerinde kripto FETÖ'cü tespit edildi. 2011-2013 yılları arasında KPDS, ALES, YDS ve ÜDS sorularını usulsüz alarak kamuya yerleşenler tek tek tespit ediliyor.

71 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara İl Emniyet müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1'inci dalga operasyonda 49 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasından 19 kişi etkin pişmanlıktan faydalanarak mahrem yapılanmadaki 106 kişinin ismini verdi. Ekipler, Ankara merkezli 16 ilde ikinci dalga operasyonu düzenleyerek 22 kişiyi yakaladı. Yakalanan FETÖ'cülerin ifadelerinde çarpıcı detaylar da ortaya çıktı. Örgütün İzmir'deki Zafer Öğrenci Yurdu'nu üs olarak seçtiği tespit edildi. Örgütün üst düzey yöneticilerinin sınav sorularını kitapçık haline getirerek örgüt mensuplarına dağıttıkları belirlendi.

“FETÖ İŞTEN ATMAKLA TEHDİT ETTİ”

Etkin pişmanlıktan yaralanan öğretim üyesi A.Y., FETÖ'nün akademik yapılanmasını deşifre etti. FETÖ'nün peşini asla bırakmadığını anlatan A.Y., işten attırılmakla tehdit edildiğini söyledi. Baskı ve mobbing yapılarak örgütün isteklerini yapmaya zorlandığını söyledi.

“ÇOCUK SAYIMIZA BİLE ÖRGÜT KARAR VERİYORDU”

Bir başka öğretim görevlisi ise örgütün hayatın her alanına müdahale ettiğini anlattı. Evleneceği kişinin ve çocuk sayısının bile örgüt tarafından belirlendiğini söyledi. Talimatlara uymaması halinde hiçbir devlet kurumuna yerleşememekle tehdit edildiğini belirtti.

“MAAŞIMIZIN YÜZDE 10’UNU ÖRGÜTE VERDİK”

Etkin pişmanlıktan yararlanan diğer öğretim görevlileri de örgütün para kaynağını deşifre etti. Maaşlarının yüzde 10'unu himmet adı altında örgüte verdiklerini anlattı. Sınav sorularının İSE Kuran-ı Kerim’e el basarak kendilerine verildiğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...