Tgrt Haber

FETÖ'nün finans ayağına darbe! 3 ilde eş zamanlı operasyon: 9 şüpheli gözaltına alındı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Temmuz 2024 17:41 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 17:43
FETÖ'nün finans ayağına darbe! 3 ilde eş zamanlı operasyon: 9 şüpheli gözaltına alındı

FETÖ'nün finans kaynağının deşifre edilmesine yönelik 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 9 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda yüklü miktarda para ele geçirildi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında örgütün finans ağına darbe vuruldu. 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda çok sayıda şüpheli yakalandı.

FETÖ'NÜN FİNANS YAPILANMASINA DARBE!

Manisa​ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel yapılanmasının deşifresi ve silahlı terör örgütünün finansmanının engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 9 şüpheli şahsa yönelik, Manisa merkezli, Bursa​ ve İzmir illerinde sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar kapsamında, S.Ö., F.Ç., N.İ., E.Ç., G.S., E.S., S.A., F.Y.T. ve M.K.S. isimli şüpheli şahısların tamamı yakalanarak gözaltına alındı.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA ELE GEÇİRİLDİ

Belirlenen adreslere yapılan baskınlar ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalar sonucu bulunan zarflarda, dağıtılmaya hazır vaziyette toplam 3 bin 300 ABD doları, 48 bin TL, 5 adet çeyrek altın, 1 adet gram altın çıktı. Ayrıca çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

Gözaltına alınarak Manisa'ya getirilen şüphelilerin emniyetteki sorgularının ardından adli mercilere sevk edileceği açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...