Tgrt Haber

İstanbul ve İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyon: 29 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
21 Aralık 2023 10:27 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 16:09

İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine düzenlenen baskında, aralarında eski hakim, polis ve askerlerin de bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul'da da örgütün hücrelerine yapılan operasyonda 13 şüpheli yakalandı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün İzmir​'deki hücre evlerine yapılan baskınlarda çok sayıda şüpheli yakalandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubeleri, FETÖ üyesi şüphelileri yakalamak çalışma başlattı. Ekipler, yürüttükleri çalışmanın ardından örgütün hücre evi olarak kullandığı evlere baskın​ düzenledi.

ESKİ HAKİM VE POLİSLER GÖZALTINDA

Operasyonda 16 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında eski hakim, öğretmen, polis ve askerlerin bulunduğu öğrenildi.

İstanbul ve İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyon: 29 gözaltı

İSTANBUL​'DAKİ HÜCRELERE BASKIN

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak, FETÖ/PDY’ye yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde söz konusu terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, haklarında yakalama kararı bulunan ve örgütün ‘gaybubet’ diye adlandırdığı hücre evlerinde saklanan 13 şüpheli tespit edildi.

Hücre evleri tek tek belirlendi, operasyon için düğmeye basıldı. Bu sabah İstanbul genelinde yapılan operasyonda, aralarında kamudan ihraç 2 doçent, yine kamudan ihraç astsubay, 1 KOSGEB kurum çalışanının da yer aldığı 13 FETÖ üyesi yakalandı. Baskınla yakalanan hücre üyeleri sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Hücre evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konuldu.

BYLOCK'UN AKTİF KULLANICILARI ÇIKTI

Yakalanan FETÖ/PDY üyeleri ile ilgili yapılan araştırmalarda, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, haklarında örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüklerine dair beyanların olduğu, örgütün güncel yapılanması içerisinde de aktif rol aldıkları tespit edildi. Şüphelilerin, kriptolu haberleşme programı ByLock'u aktif kullandıkları ve iletişimde oldukları 104 kişinin 'FETÖ'den yargılandığı bilgilerine ulaşıldı.

Gözaltına alınan FETÖ fertlerinin polisteki ifade işlemlerine ilerleyen saatlerde başlanacağı belirtildi.

FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASINA OPERASYON

Öte yandan yine İzmir merkezli 5 ilde FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki mahrem yapılanmasına yönelik geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. 

Soruşturma kapsamında; 1 jandarma üsteğmen, 1 jandarma astsubay, 1 jandarma uzman çavuş, Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli 1 astsubayın da bulunduğu 12 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı TEM Şube Müdürlüğü ve MİT Başkanlığınca düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

10 şüpheliden 1’i emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 9 kişi adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 5’i tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 2 şüphelinin ise yurt dışına firar ettiği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...