Tgrt Haber

FETÖ'nün mahrem imam yapılanmasına operasyon: 114 gözaltı kararı

18 Şubat 2022 08:38 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 09:57
MİT ve Emniyet Jandarma'da yuvalanan FETÖ'cüleri deşifre etti.

Son dakika: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Jandarma’da yuvalanan FETÖ’cülere yönelik operasyon başlattı. FETÖ’nün mahrem yöneticisi olduğu deşifre edilen 114 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

MİT ve Emniyet Jandarma'da yuvalanan FETÖ'cüleri deşifre etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığında yuvalanan mahrem yapılanmasına ağır bir darbe daha indirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda, örgütün Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan 73'ü daha önce ihraç edilmiş kamu görevlisi, 26'sı özel sektör çalışan 99 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin tamamının 'mahrem imam' olduğu belirlendi. Yine yapılan çalışmalarda FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, mülki idareye sızan mensuplarından sorumlu 7'si daha önce ihraç edilmiş kamu görevlisi olmak üzere 15 'mahrem imam' tespit edildi.

Aralarında daha önceki dönemde FETÖ ile iltisaklı olduğu tespit edilerek görevden uzaklaştırılan kamu görevlilerinin de olduğu toplam 114 şüpheli, MİT ve emniyetin çalışmaları sonucunda deşifre edildi.

Şüpheliler hakkında yapılan incelemelerde bu kişilerin örgütün jandarma komutanlığı içine sızdığı ve FETÖ’nün mahrem hizmetler bölümünde görevli olduğu tespit edildi.

Başsavcılık FETÖ’cülerin bulunduğu Ankara merkezli 45 ilde yakalanmaları için talimat verdi. Terörle Mücadele ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şüphelilerin yakalanması çalışma başlattı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...