Tgrt Haber

Poyrazköy davasında iddianame hazır: 3 eski emniyet müdürünün 573 yıl hapsi isteniyor

21 Şubat 2022 11:56 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 14:08
Kumpasın yargı ayağında yer alan Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile hakim Mehmet Karababa yurt dışına kaçmıştı.

Beraat kararı verilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün Poyrazköy davasının soruşturmasında kumpas kurdukları iddia edilen 68 eski polis hakkında iddianame düzenlendi. 8 yıllık soruşturma sonunda 1048 sayfalık iddianame hazırlandı. Söz konusu iddianamede 3 eski emniyet müdürü için 573 yıla kadar hapis istendi.

Kumpasın yargı ayağında yer alan Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile hakim Mehmet Karababa yurt dışına kaçmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u gözaltına alma görüntüsüyle gündeme gelen Gafur Ataç'ın da aralarında bulunduğu 68 şüpheli hakkında bin 48 sayfalık yeni bir iddianame hazırladı.

Şüpheliler "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "iftira", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlarından yargılanacak.

İddianamede, 87 müşteki yer alıyor. Genelkurmay Başkanlığı ise "suç duyurusunda bulunan" olarak ifade ediliyor. İddianame kabul edilirse şüpheliler İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

Sanıklardan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer'in 212, Mutlu Ekizoğlu'nun 270 yıl, Yurt Atayün'ün ise 573 yıla kadar hapsi isteniyor. 

KUMPASIN YARGI AYAĞI FİRARİ

Öte yandan, kumpasın yargı ayağında yer alan dönemin özel yetkili savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile hakim Mehmet Karababa yurtdışına kaçmıştı. Hakim ve savcılarla ilgili ayrıca soruşturma yürütülüyor. Geçmişte FETÖ'cü hakim, savcı ve polislerin, kendilerinden olmayan kamu görevlilerini tasfiye etmek için sahte belge üretip, uydurma soruşturmalar açtığı ortaya çıkmıştı.

15 TEMMUZ'A UZANAN SÜREÇ

Fetullahçı Terör Örgütü, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alırken, 7 Şubat 2012'de Milli İstihbarat Teşkilatına, 17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde de doğrudan hükümete operasyon yapmaya kalkışmıştı. 15 Temmuz 2016'da ise hain örgüt, geçmişte TSK'ya yerleştirdiği askerleri harekete geçirip askeri darbe girişiminde bulunmuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...