Tgrt Haber

FETÖ'nün TSK yapılanmasına eş zamanlı operasyon! Gözaltılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Eylül 2024 11:03 - Güncelleme : 24 Eylül 2024 11:09
FETÖ'nün TSK yapılanmasına eş zamanlı operasyon! Gözaltılar var

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda, aralarında muvazzaf asker ve askeri öğrencilerin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsünde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kararlılıkla sürdürülüyor. Örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasında yer aldığı belirlenen çok sayıda şüpheli yakalandı.

12 İLDE EŞ ZAMANLI FETÖ OPERASYONU

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunun FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Operasyon sonucu 7 muvazzaf asker, 1 emekli asker, 1 sivil memur ile darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen 6 askeri okul öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarma ve polis ekipleri, 15 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına eş zamanlı operasyon! Gözaltılar var - 1. Resim


KONYA'DA DA GÖZALTILAR VAR

Öte yandan dün de Konya'da FETÖ'nün mahrem yapılanmasında görev yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlenmiş, belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarla 6 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...