Tgrt Haber

FETÖ/PDY'de delilleri kaçırmaya çalışan 2 kişiye gözaltı

07 Ocak 2016 17:26
FETÖ/PDY'de delilleri kaçırmaya çalışan 2 kişiye gözaltı

İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonunda bir dernekte yapılan aramalarda, doküman ve malzemelere el konulduğu, delil kaçırmaya teşebbüs eden 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanması iddialarına yönelik soruşturma kapsamında bir dernekte yapılan aramalarda, doküman ve malzemelere el konulduğu, delil kaçırmaya teşebbüs eden 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Topladıkları paraları terör örgütüne aktarmışlar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Fidan Eğitim Gönülleri Derneği ve şubelerinin, FETÖ/PDY örgütü faaliyetleri kapsamında dini inanç ve duyguların istismar edilerek, kamu kurum ve kuruluşlarını, kamu meslek kuruluşlarını, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerini araç olarak kullanıp, "nitelikli dolandırıcılık" ile "güveni kötüye kullanma" suçlarını işlediği, toplanan paraları terör örgütüne aktararak ekonomik kaynak sağladığı hususunda kuvvetli suç şüphesine ulaşıldığı belirtildi.

Delilleri kaçırmaya çalışan 2 kişi gözaltına alındı

Toplanan deliller kapsamında haklarında yeterli şüpheye ulaşılan Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneğinin İzmir Kayaönünde bulunan merkezi ile kent merkezindeki 5, Bayındır, Torbalı, Menderes ilçelerinde ise 3 şubesinde suça ilişkin kanıtların elde edilebilmesi amacıyla mahkeme kararıyla arama ve el koyma işlemi yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Dernek merkezinde ve diğer yerlerde yapılan aramalarda tespit edilen doküman ve malzemelere el konulmuş, delil kaçırmaya teşebbüs eden 2 şüpheli gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...