Tgrt Haber

Son dakika! Fırtına, deniz ve hava trafiğini vurdu: THY 56 seferini iptal etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 15:42 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 16:10
Son dakika! Fırtına, deniz ve hava trafiğini vurdu: THY 56 seferini iptal etti

Son dakika haberi: Meteoroloji ve AFAD'ın İstanbul için peş peşe uyarılarının ardından Türk Hava Yolları, bir duyuru yaptı. Bu akşam beklenen fırtına nedeniyle THY, İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 56 seferi iptal etti. Çanakkale Boğazı'nda da gemi trafiğinin durdurulduğu aktarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) İstanbul​ için yaptığı uyarının ardından kentin birçok noktasında şiddetli lodos​ etkisini gösteriyor. Lodos nedeniyle Büyükçekmece’de sahil tarafından yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Dev dalgalar kıyıyı döverken, açıkta demirleyen bir gemi lodosta beşik gibi sallandı. Pendik’te ise dalgaların vurduğu limandaki 4 balıkçı teknesi kayalıklara çarparak battı.

THY​ SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Şiddetli fırtına​, hava ulaşımını da vurdu. Türk Hava Yolları tarafından yeni bir duyuru yapıldı. THY, şiddetini daha da atırması beklenen fırtına nedeniyle İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı 56 seferi iptal ettiğini duyurdu.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA DA GEMİ TRAFİĞİ DURDU

Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, saat 15.15 itibariyle olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır" denildi.

İSTANBUL’DA FIRTINA NE KADAR SÜRECEK?

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kentteki fırtınaya ilişkin bir açıklama yaptı. AKOM açıklamasında, fırtınanın bu akşam 20.00’den yarın 15.00’e kadar kent genelinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1729426616592265336

YARIN ÖĞLENE KADAR ETKİLİ OLACAK

Fırtınanın etkisini yitirmesiyle kentte sağanak geçişleri yaşanacağı ifade edildi. Yağışların Avrupa Yakası’nda İstanbul Boğazı ve çevresinde, Anadolu Yakası’nda ise tüm ilçelerde etkili olacağı belirtildi.

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Açıklamada rüzgarın şiddetinin zaman zaman 90 kilometre hıza ulaşabileceği ifade edilirken, vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Son dakika! Fırtına, deniz ve hava trafiğini vurdu: THY 56 seferini iptal etti

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...