Tgrt Haber

Futbolcuların odaya giriş görüntüleri çıktı, paraları böyle teslim ettiler

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 17:15 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 17:31

Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 45 milyon dolar dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davası gündemdeki yerini koruyor. Seçil Erzan’a çantayla para taşıyan ve aynı dosyada tutuklu olarak yargılanan Ali Yörük’ün adı birçok ifadede geçiyor. Banka müfettişlerinin raporuna göre Arda Turan’ın kardeşi de para dolu çantayı Ali Yörük’e teslim etti.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele polisi Göktürk'te bir eve baskın düzenlemiş baskında şube müdürü Seçil Erzan​ gözaltına alınmıştı. Bu operasyonun ardından "Fatih Terim Fonu" iddialarına neden olan dosyanın kapağı açılmış oldu.  İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

PARALAR BUHAR OLDU

Soruşturma aşamasında, Fatih Terim​'in yaklaşık 10 milyon dolar kaybettiğini ifade edilirken, bazı iddialara göre dosya büyüklüğü 80 milyon dolara yakındı. Terim'in 12 buçuk milyon doları, Arda Turan​'ın ise için 6 ile 8 milyon euro arasında parasının kaybolduğu da iddia edildi.

Öte yandan Ponzi soruşturmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı da devreye girdi. Bu kapsamda Bankacı Seçil Erzan ile fon ve para trafiği içinde bulunan futbolcular, bu sporcuları Erzan'a yönlendiren isimler, bunlar arasındaki ilişkiler incelenecek.

Seçil Erzan'ın kamera kayıtları ortaya çıktı.

BAKANLIK DEVREDE 

Aynı zamanda faaliyete konu paranın kaynağına ilişkin de incelemeler yapılacak. Erzan'a verilen paranın banka üzerinden değil de
elden teslim edilmesi büyük miktarda paranın kaynağına ilişkin şüpheler doğuruyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve adli soruşturma süreciyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da devreye girmesi söz konusu.Öte yandan Seçil Erzan’ın bankanın Levent Şubesi’ndeki odasının girişine ait görüntülerine ulaşıldı. Kamera kayıtlarında Şube Müdürü Seçil Erzan, futbolcular Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu, Fatih Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı, iş insanı Atilla Baltaş gibi isimler yer alıyor.

Saadet zincirinin halkaları bir bir koparken, gözlerin çevrildiği isimlerden biri de ‘çantacı’ olarak anılan Ali Yörük. Seçil Erzan, 2023 mart ayında kendisine para veren isimlerden İnci Çeviker ve eşi Bülent Çeviker’e “Bankanın para toplama aracı firmasından Ali Bey gelecek, parayı ona teslim edin” demiş, Çeviker çifti de 1 milyon 920 bin doları bankadaki hesaplarından çektikten sonra Erzen’in gönderdiği Ali Yörük’e elden teslim etmişti.

ADALET BAKANINDAN AÇIKLAMA 

Erzan’la birlikte tutuklanan isimlerden olan ve hakkında “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapis istenen Ali Yörük de ifadesinde Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını iddia etti. Gizli fon iddiaları, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da gündemindeydi. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tunç, konunun yargıda olduğunu söyledi. Tunç, “7 sanık var,18 de müşteki var. Bu iddianame İstanbul 41'inci ağır ceza mahkemesince kabul edildi ve ilk duruşması gerçekleştirildi, 2'nci duruşması da 12 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşecek” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...