Tgrt Haber

Gabonlu Dina’ya ne oldu? Dina'nın sır ölümü: 4. kez gözaltına alınan kişi tutuklandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Nisan 2023 11:15 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 17:20

Son dakika haberi: Filyos çayında cansız bedeni bulunan ve ülke gündemine oturan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Polis ekipleri yaptıkları incelemede Dina'nın araçtan indikten sonra 'uzun boylu erkeğin' arabadan indiğini söylediği iddiaları sonrası harekete geçti. Ekipler yaptıkları inceleme ile uzun boylu erkeğin yakalanması için çalışma başlattı. Ayrıca soruşturmada 4. kez gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İşte Türkiye'nin gündemine oturan Gabonlu Dina'nın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada son dakikalar...

Karabük’teki cinayet​ Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Filyos çayında cansız bedeni bulunan 17 yaşındaki üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho (Dina) Ibouanga’nın ölümü üzerindeki soru işareti sürüyor. Günlerdir Dina’nın nasıl öldüğü araştırılırken ön otopsi raporunda herhangi bir cinsel saldırı bulgusu, herhangi bir kesici, delici alet yaralanması, ateşli silah yaralanması tespit edilmediği ve ölümün suda boğulma şeklinde meydana geldiği belirtildi.

ÇIPLAK AYAK İLE KOŞTUĞU GÖRÜLDÜ…

Dina’nın ortadan kaybolduğu gün kendi oturduğu apartmanın yaklaşık 2 kiloemtere ilerisindeki kuzebnin evine gittiği bu evde 10-15 kişilik Afrikalı öğrenci grubuyla film izlediği iddia edildi. Genç kızın daha sonra telefonunun şarjının bittiğini evine şarj aleti almaya gideceğini söylediği ifade edildi. Ancak genç kız evine gitmedi ve kameralar incelendiğinde sokakta yalın ayak sokakta koşarken görüldü.

Peki Dina telefon şarjını almaya gittiyse sokakta neden çıplak ayakla koştu? O gece neler yaşandı? Kafa karıştıran ve soru işaretlerinin durduğu olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

YENİ GÖRGÜ TANIĞI ORTAYA ÇIKTI

Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar kapsamında yaklaşık 7 kişi gözaltına alındı. 3’ü adli kontrol ile serbest bırakıldı. Dina'nın bindiği aracın sürücüsü olan ve gözaltına alınan Dursun A. üçüncü kez gözaltına alındı ve adli kontrol ile serbest bırakıldı. Araçta neler yaşandığının aydınlatılması için ekiplerin çalışması sürüyor.

Olay anında yolda seyir halinde olan görgü tanığı, Dina’nın Dursun A.’nın aracından çıktıktan sonra aynı kapıdan “uzun boylu bir erkeğin” arabadan indiğini söyledi. Polis ekipleri, görgü tanığının bahsettiği kişiyi arıyor.

4. KEZ GÖZALTINA ALINAN KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında 3 kez gözaltına alınıp, savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği ve mahkemenin 3 kez serbest bıraktığı şüpheli Dursun Acar'ın yeniden serbest kalmasına Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

İtiraz üzerine savcılığın talimatıyla 4. kez gözaltına alınan Dursun Acar, sevk edildiği mahkemece ''kuvvetli suç şüphesi'' sebebiyle tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...