Tgrt Haber

Galata Kulesi ziyarete kapatıldı! 400'e yakın göçmen kuş yuvası için açıklama yapıldı

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Şubat 2024 09:54 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 09:55

Galata Kulesi bugünden itibaren ziyarete kapandı. İstanbul'un ziyaret edilebilecek sembol yerlerinden biri olan Galata Kulesi'nin deprem güçlendirme çalışmaları sonrası yeniden ne zaman ziyarete açılacağı da açıklandı. Kuledeki tartışılan göçmen kuş yuvaları için de açıklama

İstanbul​'un sembollerinden Galata Kulesi​ bugünden itibaren misafirlerini ağırlayamayacak. Deprem güçlendirme ve dış cephe onarımına girecek Galata Kulesi'nin ziyarete ne zaman açılacağı da açıklandı. Galata Kulesi bir ay sonra yeniden ziyaretçilerine açılacak.

Kulenin çatı onarımı çalışmaları sebebiyle 8'inci katı geçen yıl kasımda ziyaret​ kapatılmıştı. Süreç içinde kulenin aleminin konservasyonu tamamlandı ve yerine yerleştirildi.

Yapının beden duvarlarında ve zemininde ise jeoradar çalışmaları gerçekleştirildi.

Tespit edilen detaylar doğrultusunda kulenin dış cephe onarımı da yapılacak. Restorasyon çalışmaları sırasında kulenin beden duvarlarında bulunan 400'e yakın göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyecek.

Tüm uygulamalar, kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleştirilecek.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2013'te dahil edilen ve İstanbul silüetinin önemli yapılarından biri olan kuledeki çalışmaların nisanda tamamlanması planlanıyor.

Galata Kulesi ziyarete kapatıldı! 400'e yakın göçmen kuş yuvası için açıklama yapıldı - 1. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...