Tgrt Haber

Gardaş desteğe devam ediyor! Kahramanmaraş'ta bin konut yapacaklar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
16 Nisan 2023 16:40 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 16:48
Gardaş desteğe devam ediyor! Kahramanmaraş'ta bin konut yapacaklar

Deprem felaketinde Türkiye'nin yaralarını sarmak için koşan ilk ülke olan "Gardaş" ülke Azerbaycan,  şimdi de Kahramanmaraş'ta bin konut yaptırma ve Azerbaycan Bulvarı'nı yeniden inşa etme kararı aldı.

6 Şubat'ta meydana gelen ve tarihe "Asrın Felaketi" ismiyle kazınan Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından Türkiye, dost ülkelerin de desteğiyle kısa sürede yaralarını sarmayı başarmıştı. O dost ülkelerin başında gelen Azerbaycan'ın depremzelere yönelik desteği devam ediyor. Gardaş ülke şimdi de Kahramanmaraş'taki Azerbaycan Bulvarı'nı yeniden inşa etme ve deprem bölgesine toplam bin konut yapma kararı aldı.

Haberi Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, Azerbaycan heyeti ile birlikte şehre yaptığı ziyarette açıkladı. Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü'ndeki depremzedelerle bir araya gelen Mammadov, ailelerle sohbet sırasında deprem bölgesine bin konut yapacaklarını ve Azerbaycan Bulvarı'nı da yeniden inşa edeceklerini belirtti.

"TÜRKİYE HALKI DA YARDIMA KOŞMUŞTUR"

Azerbaycan Ümummilli Lideri Haydar Aliyev'in "Bir millet iki devlet" sözlerini hatırlatan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev de "Asırlar boyu ister kötü günlerimizde ister sevinçli günlerimizde bir birimizin yanında olduk. Azerbaycan halkının bir problemi veya sıkıntısı olursa Türkiye'de devleti Türkiye halkı, Azerbaycan'ın yardımına koşmuştur. Aynı zamanda da Azerbaycan vatandaşları bir kardeşi gibi her zaman onun yanında olmuştur. Tüm savaşlarda Azerbaycan halkı Türkiye'nin yanında olur, Türk halkı da Azerbaycan'ın yanında olur" dedi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...