Tgrt Haber

Gazeteci Barış Pehlivan'a tahliye yolu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 17:10 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 17:11
Gazeteci Barış Pehlivan'a tahliye yolu 

2022 yılında yazdığı 'Mide Bulandıran Öykü' başlıklı yazısı nedeniyle yaklaşık 3 aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan Barış Pehlivan, bugün hakim karşısına çıktı. Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner’in şikayetini geri çektiği davada savcı, davanın düşürülmesi yönünde mütaala verdi. Bu kararla birlikte Barış Pehlivan'a tahliye yolu göründü. 

Maltepe Açık Cezaevi’nde yaklaşık 3 aydır tutulan ve gazeteci Barış Pehlivan’ın duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Açık çezaevinden aldığı yasal izniyle duruşmaya katılan Pehlivan hakkında dün Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner'in şikayetini geri çektiği öğrenilmişti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner’in şikayetini geri çektiği için davanın düşürülmesi yönünde mütaala verdi.

Mahkeme, Barış Pehlivan'ın yargılandığı davanın düşürülmesine karar verdi. 

"PEHLİVANIN TAHLİYE EDİLMESİ SAĞLANACAK"

Gazeteci ve Pehlivanın da arkadaşı Barış Terkoğlu, Pehliva'nın tahliye edileceğini açıkladı. Terkoğlu, "Sevgili Arkadaşım Barış Pehlivan hakkında açılan kamu görevlisine hakaret davasında, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın düşürülmesine karar verdi. Bu karar, 3 aydır cezaevinde olan Pehlivan’ın tahliye edilmesini sağlayacak. Adalet bekleyen herkes için umarım bir başlangıç olur" dedi. 

NE OLMUŞTU? 

30 Kasım 2022’de “Mide Bulandıran Öykü” başlıklı köşe yazısı sebebiyle Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner’in açtığı dava sonucunda denetimli serbestlik hakkı elinden alınmıştı. 

Dün, Aydıner, avukatı aracılığıyla şikâyetinden vazgeçtiğini mahkemeye iletti.  Aydıner’in şikâyetinin geri çekmesinin ardından Pehlivan'ın tahliye yolu açıldı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...