Tgrt Haber

Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden sanığa hapis talebi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2023 13:49 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 13:58
Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden sanığa hapis talebi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek ile tartışmıştı. Tartışma sonrası Enginyurt ile Emrah Topal, Şişmek'i darbetmişti. Hazırlanan iddianamede, Topal'ın ‘basit yaralama’ ve ‘hakaret’ suçundan toplamda 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, geçtiğimiz aylarda katıldığı televizyon programında bir diğer konuk gazeteci Latif Şimşek ile tartışmışma yaşamış yayın sonrası yanına gelen Emrah Topal ile Şimşek'i darbetmişti. Olay sonrası Topal, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şimşek'i darbeden iddia Emrah Topal'ın 3 ayrı suçtan 5 yıla kadar hapis cezasıtalebiyle yargılanmasına devam edildi.

3 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Açıklanan mütalaada sanık Topal’ın ‘basit yaralama’ ve ‘hakaret’ suçundan toplamda 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Mütalaada ayrıca, sanığın ‘tehdit’ suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verilmesi istendi.

ADLİ KONTROL TEDBİRİ KALDIRILDI

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Emrah Topal’ın hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanık tarafına açıklanan mütalaaya karşı savunma yapabilmesi için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.



Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...