Tgrt Haber

Son dakika! Duayen gazeteci Mehmet Barlas hayatını kaybetti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
01 Haziran 2023 23:30 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 01:29
Son dakika! Duayen gazeteci Mehmet Barlas hayatını kaybetti 

Son dakika haberi: Sabah Gazetesi başyazarı ve gazeteci Mehmet Barlas 81 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberini gazeteci İsa Tatlıcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'deki bir hastanede hayatını kaybetti.

Barlas'ın ölümü sevenlerini ve medya camiasını hüzne boğdu. Meslek hayatı boyunca birçok gazete ve dergide köşe yazarlığı ve yöneticilik yapan Barlas, son olarak Sabah Gazetesi'nin başyazarı olarak görev yapıyordu. 

ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından Barlas'ın ailesine başsağlığı diledi. Çelik, "Basın dünyamızın usta isimlerinden Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin..." ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/omerrcelik/status/1664377420688834560

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Mehmet Barlas'ın vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sabah Gazetesi Başyazarı Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, okurlarına, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet Olsun" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1664372887598383107

İBRAHİM KALIN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Basın dünyamızın duayen isimlerinden Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. " ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/ikalin1/status/1664375502172291072

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Barlas'ın vefatına ilişkin, "Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mehmet Barlas, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, okurlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum." paylaşımını yaptı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1664374053765894145

MEHMET BARLAS KİMDİR?

1942 yılında Ankara'da doğan Barlas, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971'de mezun oldu.

Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nda basın komisyonu başkanlığı yapan Barlas, gazetecilikle öğrencilik döneminde babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı.

Cumhuriyet gazetesinde profesyonel gazeteciliğe başlayan Barlas, 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden çıkarıldı.

İsmail Cem'in genel müdürlüğü döneminde TRT'de iç ve dış haberler danışmanlığı yapan Barlas, 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Barlas, Son Havadis, Cumhuriyet, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Star, Akşam, Posta ve Sabah'ın da aralarında olduğu birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı.

Çeşitli dönemlerde Star TV, ATV, Show TV ve TGRT'de günlük haber yorumculuğu yapan Barlas, 2003'te kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yapan Barlas, NTV'de Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adlı programı sundu.

NTV ve NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile Makam Farkı adlı programı yapan Barlas, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesiydi.

Canan Barlas ile evli olan Mehmet Barlas'ın Cemil Barlas ve Ela Barlas adında iki çocuğu bulunuyor. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...