Tgrt Haber

Gazeteci Mevlüt Işık, mezarı başında anıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Haziran 2023 18:11 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 18:34
Gazeteci Mevlüt Işık, mezarı başında anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türkiye Gazetesi eski temsilcisi Mevlüt Işık, 35. ölüm yıl dönümünde mezarı başında törenle anıldı.

Ankara​'da 1 Haziran 1988 tarinde uğradığı silahlı saldırı sonucu 40 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Gazetesi​ eski temsilcisi Mevlüt Işık, ölümünün 35. yıl dönümünde Ankara'da, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

"UĞRADIĞI SALDIRI BASINA YÖNELİK BİR SALDIRIYDI"

Törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, basına karşı saldırıların bitmesini temenni ederek Işık'la ilgili şunları söyledi: "Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Mevlüt Işık, Türkiye Gazetesi Ankara temsilcisi olduğu sırada 1 Haziran 1988 günü görevli gittiği Büyük Ankara Oteli'nde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Onu en verimli olduğu dönemde kaybetmenin üzüntüsünü unutmuyoruz. Işık'ın uğradığı saldırı, basına yönelik bir saldırıydı. Temennimiz bu ve benzeri kayıpların bir an önce sona ermesi ve gazetecilerin şiddetle karşı karşıya kalmaması için gereken önlemlerin bir an önce alınmasıdır."

MEVLÜT IŞIK KİMDİR?

Kars’ta 1948’de doğan Işık, Ankara Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Kars’ta Ekinci ve Hizmete Öncü gazetelerinde Sorumlu Müdür olarak çalıştıktan sonra, 1977-1978 arasında TRT Kars İl Radyosu Müdürlüğünü üstlendi. Ankara’da, Akdeniz Haber Ajansı, İstanbul Zafer, Ayrıntılı Haber ve Tercüman gazetelerinde çalıştı. Işık, Türkiye Gazetesi Temsilcisi olarak görev yaptığı dönemde, 1 Haziran 1988’de uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...