Tgrt Haber

Gazeteci Saymaz’a 7 yıl 7 ay hapis istemi... 'Hakimi hedef gösterme' suçlaması

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 11:26 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 11:35
Gazeteci Saymaz’a 7 yıl 7 ay hapis istemi... 'Hakimi hedef gösterme' suçlaması

Gazeteci İsmail Saymaz'ın "Gezi Davası'ndaki AKP'li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış" yazısına ilişkin "hakaret" ve "hedef göstermek" suçlamalarıyla  7 yıl 7 aya kadar hapsi istendi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın "Gezi Davası'ndaki AKP​'li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış" şeklindeki yazısı nedeniyle açılan davada mütalaa verildi. Savcı "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek" suçlamalarıyla Saymaz hakkında 2 yıl 3 aydan 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası talep etti.

Davanın duruşması İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, İsmail Saymaz ve avukatları katılırken duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada sanığın 26 Nisan 2022'de yayınlanan "Gezi Davası'ndaki AKP'li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış" başlıklı makalesi olduğunu ve Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Murat Bircan'a ait fotoğraf bulunduğu ifade edildi.

"HEDEF GÖSTERME" SUÇLAMASI

Mütalaada, Saymaz'ın Murat Bircan'a yönelik olarak kullandığı ifadelerin, hakaret unsurlarını oluşturmadığı gerekçesiyle "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan beraatı talep edildi.

Savcı ise sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ve itibar edilmemesi gerektiğini belirterek söz konusu makalede kullanılan ifadelerin hedef gösterme niteliğinde olduğunu iddia etti.

SAVUNMA İÇİN EK SÜRE

Savcı, sanığın terörle mücadelede görev almış kamu görevlisinin kimliğini açıklama ve yayma suretiyle hedef gösterdiği gerekçesiyle "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...