Tgrt Haber

Gaziantep 7 günlük hava durumu! Gaziantep'te kar var mı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
07 Şubat 2023 09:36 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 10:08
Gaziantep 7 günlük hava durumu! Gaziantep'te kar var mı?

Kahramanmaraş'ta i 7.7 ve 7.6'lık 2 büyük deprem çevre illerde de hasara sebep oldu. Çalışmaların devam ettiği bölgelerde arama ve kurtarma ekipleri enkazdan yaralıları kurtarmaya çalışıyor. Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da enkaza neden oldu. Soğuk hava dalgasının da etkisini gösterdiği bu bölgede yoğun kar yağışı çalışmaları güçleştiriyor. Peki, Gaziantep'te hava nasıl, yarın kar yağacak mı?

Bölgede artçılar yaşanırken dün saat 13.24'te Kahramanmaraş​'ın Elbistan​ ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci bir daha meydana geldi. Türkiye​'nin dört bir tarafından ve birçok ülkeden yardım için gelen vatandaşlar, enkaz altından vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. Depremden etkilenen bir ilimizde Gaziantep​ oldu. Hava şartlarının da zor olduğu Gaziantep'te hava nasıl? 

GAZİANTEP'TE HAVA DURUMU

Gaziantep'te arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, etkisini gösteren kar yağışı görevlilerin işlerini güçleştriyor. Gaziantep'te bugün ve 5 gün boyunca soğuk hava etkili olacak. Cuma gününden itibaren ise karla karışık yağmur başlayacak. 

 

Gaziantep 7 günlük hava durumu! Gaziantep'te kar var mı?

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam yaptığı açıklamada depremler nedeniyle ülkede 7 gün boyunca milli yas ilan edildiğini belirtti. Erdoğan, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." dedi. 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...