Tgrt Haber

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

10 Ocak 2017 15:26
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

Gaziantep'ten gelen son dakika haberine göre; Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'nün önünde 15:23'te çatışma yaşandı. Silah sesleri üzerine vatandaşlar kaçmaya başlarken Emniyet Müdürlüğünde polisler olay yerinden vatandaşları uzaklaştırdı. Gaziantep Emniyet Müdürü binadan çıkarıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma çıktığı ve yaklaşık 2 dakika kadar silah seslerinin duyulduğu bilgisi geldi. İddiaya göre;  emniyete saldıran teröristlerin canlı bomba saldırısı düzenlemeye çalıştı. Terörist olduğu belirtilen 1 kişi öldürüldü.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Geniş güvenik önlemi alan polisler etrafta bulunan iş merkezlerinde giriş çıkışları yasakladı. Polis ekipleri geniş çaplı güvenlik şeridi oluşturdu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 1 saldırganın olduğunu ve etkisiz hale getirildiği 1 polisin de yaralı olduğu ifade edildi.  Bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

DHA'dan son geçen habere göre; Görgü tanıkları bir polisin yaralı olduğunu, yerde yatan bir kişinin de ölen terörist olduğunun sanıldığını söyledi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

1 MAYIS 2016'DA DA TERÖR SALDIRISI YAŞANMIŞTI

Türkoğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti; 1 Mayıs 2016'da  terör saldırısında 2 polis şehit olmuştu. Aynı Emniyet binası. O tarihten sonra çelik kapılarla  sokağı böldüler. Vatandaşlar emniyet şeridini geçerek içeri girebiliyorlardı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

Gaziantep'te İncilipınar Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü önünde saat 15.15 sıralarında silah sesleri geldi. Yaklaşık iki dakika süren çatışma seslerinin ardından bölgeye ambulanslar sevk edildi. Bölgeden bildiren muhabirlere göre Emniyet Müdürlüğü'ne 1 terörist girmeye çalıştı. Polisler bir teröristi vurarak etkisiz hale getirdi.

KURTULMUŞ: TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA HİÇBİR FARK YOK

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'teki olayın, İzmir'deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını belirterek, Türkiye'de terör örgütleri arasında hiçbir fark kalmadığını, aynı ofisin şubeleri, aynı merkezin yan kolları gibi çalıştığını söyledi.

FATMA ŞAHİN: TERÖRİSTLERE HADDİNİ BİLDİREN...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıdan sonra kısa bir açıklama yaptı. Şahin, “Gaziantep Emniyeti’ne saldıran teröristlere haddini bildiren polislerimizden Allah razı olsun. Olayda yaralanan kahraman polisimize de Allah’tan acil şifa diliyorum.” dedi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...