Tgrt Haber

Faciaya dakikalar kala! Gaziantep Valisi Gül 'Yeni görüntüler ortaya çıktı' diyerek paylaştı!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2022 23:05 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 23:57
Faciaya dakikalar kala! Gaziantep Valisi Gül 'Yeni görüntüler ortaya çıktı' diyerek paylaştı!

Gaziantep Valisi Davut Gül, tüm Türkiye'yi gözyaşına boğan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep'teki facia gibi kazayla ilgili yeni bir paylaşım yaptı. Gül, paylaşımında kazadan önce olay yerinin kayda alındığı yeni görüntülerin ortaya çıktığı belirtti. İşte Gaziantep'teki feci kazadan öncesine ait o görüntüler...

Türkiye dün Gaziantep​'te, ardından Mardin​'de meydana gelen facia​ gibi kazalarla birlikte gözyaşına boğuldu. İki şehirde de kaza​ yapan araçlara yardıma gidenler faciayı yaşadılar. Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada ise 15 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.  

FACİA SAÇAN ŞOFÖRLER TUTUKLANDI

Mardin ve Gaziantep'te meydana gelen kazaların ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında iki felakete de neden olan 3 şoför tutuklandı. Ayrıca bugün kazalarla ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinin hiçbir zaman yalnız bırakılmayacağını söyledi. Soylu açıklamalarının devamında, "Soruşturmalar, aracın teknik özelliklerinden yolun duruma kadar çok yönlü olarak devam ediyor. Tek bir eksik bile görsek bedelini ödetiriz" ifadelerini kullandı.

'YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI'

Kazaya neden olan oförlerin tutuklanmasının ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Vali Gül paylaşımında Gaziantep'teki kazaya ilişkin "Yeni görüntüler ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. 

"GÜNDÜZ GÖZÜYLE ÜÇ ŞERİTLİ YOL"

Gaziantep'teki kazadan 20 dakika önce çekildiği belirtilen videoyu paylaşan Gaziantep Valisi Davut Gül paylaşımında "Gaziantep-Nizip otoyolundaki kazada yeni görüntüler ortaya çıktı. Birinci kazadan sonra,ikinci kazadan önce çekildiği anlaşılan görüntülerde; kurtarma ekipleri emniyet şeridinde bekliyor ve emniyet dubaları yan tarafta açık şekilde görünüyor. Gündüz gözüyle üç şeritli yol…" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/gul_davut/status/1561430508483055618

"KAZAYA NEDEN OLDUĞUM İÇİN ÇOK PİŞMANIM"

Öte yandan kazada yaralanan ve Nizip Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş tutuklanmadan önce verdiği ifade ortaya çıktı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunda sorgusunda seyir sırasında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirten Memiş, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...