Tgrt Haber

Son dakika! Gaziantep'te feci kaza: 15 ölü, 31 yaralı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
20 Ağustos 2022 12:41 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 15:39
Son dakika! Gaziantep'te feci kaza: 15 ölü, 31 yaralı

Son dakika haberi: Gaziantep'te yolcu otobüsü ve bir ambulansın da karıştığı kazada ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Kaza sonrası inceleme başlatılırken otobüs şoförü Abdulkadir Memiş gözaltına alındı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip​ bölümünde bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye​ aracı ile bölgede bulunan İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı.

Otobüsün de devrildiği kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep​ Valisi Davut Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada kazada, 3'ü itfaiye, 2'si sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Son dakika! Gaziantep'te feci kaza: 15 ölü, 31 yaralı

İHLAS HABER AJANSI ÇALIŞANLARI HAYATINI KAYBETTİ

İhlas Haber Ajansı'nın canlı yayın aracı da şarampole yuvarlanan aracın haberi için kaza yerine ulaştığında yolcu otobüsü, yaralıları sedyeye taşımaya çalışan iki İHA çalışanının üzerine devrildi. İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver hayatını kaybetti.

Son dakika! Gaziantep'te feci kaza: 15 ölü, 31 yaralı

VALİ GÜL: ŞU ANDA MÜDAHALELER DEVAM EDİYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada "Otoyolda şu anda yaklaşık olarak Nizip'e 10 kilometre mesafedeyiz. Bir otobüs​ kaza yapıyor 10.45 civarında. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere göre 16 vefat eden vatandaşımız var, aralarında 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci var. Şu anda müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastanelere sevk edildi. Vefat eden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Son dakika! Gaziantep'te feci kaza: 15 ölü, 31 yaralı

BAKAN KURUM: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen ve içlerinde iki İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanının da vefat ettiği kazada hayatını kaybedenler için sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Kurum, mesajında “Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İtfaiye teşkilatımızın, sağlıkçılarımızın, basın camiamızın, milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum” dedi.

SOYLU'DAN KAZA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: KAZAYI BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

Gaziantep Nizip yakınlarında ambulans, itfaiye aracı ve İhlas Haber Ajansı canlı yayın aracına yolcu otobüsünün çarpması sonucu meydana gelen elîm kazayı büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Vefat eden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

FUAT OKTAY: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kazaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Gaziantep-Nizip yolunda yaşanan kazaya müdahale ederken görevleri başında hayatlarını kaybeden fedakar, cefakar sağlık ve itfaiye personelimiz ile gazeteci kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun."

NUMAN KURTULMUŞ: BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

"Gaziantep'te meydana gelen kazaya müdale eden ekiplere çarpan otobüs sonucu vefat eden Sağlık Görevlilerine, İHA Muhabirilerine, İtfaiyecilere ve otobüs yolcusu vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun."

ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Feci kaza sonrası açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazaya ilişkin Nizip Cumhuriyet Başsavcılığının adli tahkikat başlattığını açıkladı.

BAKAN KOCA: YARALILARIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Gaziantep Nizip’te meydana gelen, 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında, sonradan ulaşılanlarla birlikte yaralı sayısı toplam 31 olmuştur. 9’unun durumu maalesef ağır, bir kişi ameliyata alındı. Yaralılarımızın tedavisi için bütün imkânlar seferber edilmiştir."

Öte yandan edinilen son bilgilere göre, kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, otobüs şoförü Abdulkadir Memiş gözaltına alındı.

 

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
20 Ağustos 2022 16:01

????????????????????başımız sağ olsun ihlas aa muhabir mekan ları cennet bahçesi olsun

Hayır sever20 Ağustos 2022 13:24

Otobüsün şoförü kim

Hayır sever20 Ağustos 2022 13:21

Başınız sağolsun

Sonraki Haber Yükleniyor...