Tgrt Haber

Gaziantep'te Güney Koreli turiste taciz skandalı! Valilikten açıklama geldi

28 Şubat 2022 11:03 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 11:22
Güney Koreli YouTuber, çektiği görüntüleri 'Gaziantep'e gitmeyin' notuyla paylaştı

Güney Koreli bir Youtuber Gaziantep’te çekim yaparken fiziki ve sözlü tacize uğradı görüntüler sosyal medyada gündeme oturdu. Skandal olay sonrası açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Güney Koreli YouTuber, çektiği görüntüleri 'Gaziantep'e gitmeyin' notuyla paylaştı

Güney Kore’den ülkemize gelen ve şehir şehir dolaşarak kültürümüzü tanıtan bir YouTuber’ın paylaştığı videodaki skandal olay ülke gündemine bomba gibi düştü. Görüntülerde sokakta yayına gelen yabancı uyruklu kişi, turistten para istedikleri ve fiziki tacizde bulundukları görülüyor.

“GAZİANTEP’E GİTMEYİN”

3 kişinin ısrarlarına rağmen güçlükle bölgeden uzaklaşan Güney Koreli YouTuber, çektiği görüntüleri 'Gaziantep'e gitmeyin' notuyla paylaştı. Skandal olay sonrası açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, Güney Koreli turistin yabancı uyruklu kişiler tarafından tacize uğradığı iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Gül, yazılı açıklamasında, Gaziantep'te de zaman zaman her kesimden suç işleyenlerin olabileceğini belirtti.

“GEREKLİ YAPTIRIM UYGULANACAKTIR”

Kamu vicdanını rahatsız eden suçlara karışan yabancılar hakkında mevcut cezalara ilaveten sınır dışı işlemlerinin uygulandığını kaydeden Gül, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Gül, şunları ifade etti:

"Koreli misafiri de rahatsız eden kişiler, tespit edilip gerekli yaptırım uygulanacaktır. Bu olayı bahane edip bir toplumun tamamını suçlamak iyi niyetle bağdaşmaz. Yabancıların suça karışma oranı çok düşük olup suç işlendiğinde de gerekli adli ve idari işlemler yapılmaktadır. Toplumu provoke etmek isteyen kişilere itibar etmeyin lütfen."

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emrah 19 Eylül 2024 22:32

Mehmet chef i ve bu gergin tavırlarını istemiyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...